Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαζεύει τις απώλειες η Wall Street μετά τη Fed

Περιορίστηκαν οι απώλειες για τον Dow Jones ενώ ανοδικά γύρισαν οι S&P και Nasdaq. Παγώνει τις αυξήσεις επιτοκίων για το 2019 η Fed. Πιέσεις στο δολάριο. Στο 2,53% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Μαζεύει τις απώλειες η Wall Street μετά τη Fed

Επιστρέφουν οι αγοραστές στη Wall Street με την ανακοίνωση των αποφάσεων και συμπερασμάτων της Fed.

Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ άφησαν όπως αναμενόταν αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ αναμένουν πλέον ότι η σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής θα προχωρήσει με πιο αργό ρυθμό.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασης, οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας προβλέπουν ότι δεν θα υπάρξει καμία αύξηση επιτοκίων τη φετινή χρονιά. Για το 2020, οι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι θα γίνει μια αύξηση. 

Ο Dow Jones υποχωρεί μόλις 0,1% στις 25.850 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 0,27% στις 7.745 μονάδες και ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,02% στις 2.883 μονάδες. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διαγράφει τις αρχικές απώλειες και κινείται 1% υψηλότερα στα 59,8 δολάρια το βαρέλι, μετά τα στοιχεία που έδειξαν αναπάντεχη εβδομαδιαία πτώση στα αποθέματα στις ΗΠΑ. Ο χρυσός κινείται 0,08% υψηλότερα στα 1.307 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1425 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχωρεί έξι μονάδες βάσης, στο 2,53%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της FedEx βουτάει 6% στα 172 δολάρια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v