Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street μετά τη Fed

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες, μετά το σήμα της Fed για πάγωμα των επιτοκίων. Διολισθαίνει το δολάριο. Άνοδος πάνω από 1% για το αργό. Στο 2,52% βουτάει η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Ράλι 30% για τη Levi's.

Ανοδος στη Wall Street μετά τη Fed

Υψηλότερα κινούνται την Πέμπτη οι μετοχές καθώς οι επενδυτές χωνεύουν την τελευταία ανακοίνωση της Fed και ενώ οι μετοχές της Biogen καταγράφουν ισχυρές απώλειες.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,8% στις 25.947 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,04% υψηλότερα στις 7.809 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,8% στις 2.847 μονάδες. 

Oι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας προβλέπουν ότι δεν θα υπάρξει καμία αύξηση επιτοκίων τη φετινή χρονιά. Για το 2020, οι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι θα γίνει μια αύξηση.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση, η Fed προέβλεπε ότι θα αυξήσει τουλάχιστον μία φορά τα επιτόκια εντός του 2019.

Η κεντρική τράπεζα ανέφερε ακόμα ότι θα επιβραδύνει τον μηνιαίο ρυθμό συρρίκνωσης του ισολογισμού της από τα $30 δισ. στα $15 δισ. από τον Μάιο και έπειτα, ενώ από τον Σεπτέμβριο θα διακόψει τις πωλήσεις στοιχείων ενεργητικού.

Από τα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν κατά 4.000 και έφτασαν τις 221.000, τις επτά ημέρες που ολοκληρώθηκαν στις 16 Μαρτίου. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα φτάσουν τις 225.000, ενώ τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,85% στα 60,12 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 1,1% υψηλότερα, στα 1.316 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει πτώση έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ καταγράφει κέρδη έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,138 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διολισθαίνει στο 2,52%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Biogen βουτάει 26%, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι θα διακόψει τις δοκιμές φαρμάκου για το Alzheimer.

Άνοδο 3% σημειώνει η μετοχή της Apple στα 194 δολάρια, με τη μετοχή της εταιρείας να ξεπερνά αυτή της Microsoft.

Ράλι 30% πραγματοποιεί η μετοχή της Levi Strauss στην επιστροφή της στο ταμπλό του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης μετά από τριάντα χρόνια. Η τιμή της μετοχής άνοιξε στα 22,22 δολάρια, 31% πάνω από την τιμή της αρχικής δημόσιας προσφοράς (IPO).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v