Άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στα ομόλογα

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε το αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Dow Jones να κερδίζει 140 μονάδες. Υψηλότερα η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Κοντά στα 60 δολ. το πετρέλαιο. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στα ομόλογα

Ανοδικά κινήθηκε η Wall Street καθώς φαίνεται να αποκλιμακώνονται οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη μετά την ανάκαμψη στα yields των αμερικανικών ομολόγων.

Ειδικότερα, η στροφή των επενδυτών προς τα ομόλογα διεκόπη –τουλάχιστον προσωρινά- με την απόδοση του αμερικανικού 10ετούς να ενισχύεται κατά δύο μονάδες στο 2,40%. Υπενθυμίζεται ότι χθες η απόδοση του 10ετούς έπιασε χαμηλό αντίστοιχο του Δεκεμβρίου 2017 μετά την αντιστροφή της καμπύλης των επιτοκίων και την πρόβλεψη αναλυτών ότι η Fed ενδεχομένως να υποχρεωθεί σε μειώσει των επιτοκίων εξαιτίας των ανησυχιών για την ανάπτυξη.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,55% ή 140 μονάδες στις 25.657, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,72% στις 2.818 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,71% στις 7.691 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Walt Disney (+2,2%) και 3M (+2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των UniteHealth (-1,4%) και Apple (-1%).

Στο μεταξύ, απότομη πτώση στην αμερικανική καταναλωτική εμπιστοσύνη καταγράφηκε τον Μάρτιο, αντανακλώντας τις ευρύτερες ανησυχίες για την αμερικανική οικονομία.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στις 124,1 μονάδες από 131,4 τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσο (CBO) στις ΗΠΑ. Αυτή ήταν η δεύτερη πιο χαμηλή μέτρηση της τελευταίας χρονιάς. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του MarketWatch ανέμεναν να φτάσει στις 133 μονάδες.

Επιπλέον, υποχώρησαν περισσότερο από το αναμενόμενο οι εκκινήσεις νέων κατοικιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Φεβρουάριο.

Ωστόσο, οι προοπτικές για την αγορά κατοικίας είναι βελτιωμένες, εν μέσω υποχώρησης των επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι εκκινήσεις νέων κατοικιών κινήθηκαν αρνητικά κατά 8,7%, στο εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο μέγεθος του 1,162 εκατ. τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του πρακτορείου προέβλεπαν ότι οι εκκινήσεις νέων κατοικιών θα υποχωρούσαν στο 1,213 εκατ.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε άνοδο 1,9% στα 59,94 δολ. ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,6% στα 1.315 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,4% έναντι του ευρώ στο 1,1274 δολ. από 1,1315 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v