Υποχωρεί η Wall Street μαζί με τα yields

Διαγράφουν τα κέρδη οι δείκτες στην αμερικανική αγορά καθώς εντείνονται οι φόβοι για επικείμενη ύφεση. Στο 2,36% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Πτώση για το αργό. Ενισχύεται το δολάριο.

Υποχωρεί η Wall Street μαζί με τα yields

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, καθώς τα θετικά στοιχεία για το εμπορικό έλλειμμα δεν κατάφεραν να αντισταθμίσουν τους φόβους για επικείμενη ύφεση στις ΗΠΑ, τους οποίους τροφοδοτεί η αντιστροφή της καμπύλης των αποδόσεων. 

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,8% στις 25.458 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,3% χαμηλότερα στις 7.590 μονάδες, ενώ ο Nasdaq καταγράφει πτώση 1% στις 2.790 μονάδες. 

Από τα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ υποχώρησε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Ιανουάριο, καθώς η Κίνα ενίσχυσε τις αγορές σόγιας, οδηγώντας τις αμερικανικές εξαγωγές σε ανάκαμψη μετά από τρεις συνεχόμενους μήνες πτώσης.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, το εμπορικό έλλειμμα κινήθηκε πτωτικά κατά 14,6%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αρνητική κίνηση από τον Μάρτιο του 2018, φτάνοντας στα 51,1 δισ. δολάρια.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του ειδησεογραφικού πρακτορείου ανέμεναν ότι θα υποχωρήσει στα $57 δισ. τον Ιανουάριο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει απώλειες 0,7% στα 59,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,1% στα 1.320 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,126 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς συνεχίζεται να κινείται πτωτικά, σημειώνοντας πτώση τεσσάρων μονάδων βάσης, στο 2,36%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v