Η παγκόσμια ανάπτυξη προβλημάτισε τη Wall Street

Πτώση στο αμερικανικό χρηματιστήριο με πρωταγωνιστή των απωλειών τον δείκτη Nasdaq. Σε χαμηλό 15 μηνών η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Απώλειες σε πετρέλαιο και χρυσό.

Η παγκόσμια ανάπτυξη προβλημάτισε τη Wall Street

Πιέσεις ασκήθηκαν στη Wall Street καθώς οι ανησυχίες για την παγκόσμια ανάπτυξη οδήγησαν σε νέα πτώση την απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Ειδικότερα, η στροφή των επενδυτών προς τα ομόλογα συνεχίζεται με την απόδοση του αμερικανικού 10ετούς να υποχωρεί σε χαμηλό 15 μηνών στο 2,38% μετά την αντιστροφή της καμπύλης των επιτοκίων και την πρόβλεψη αναλυτών ότι η Fed ενδεχομένως να υποχρεωθεί σε μείωση των επιτοκίων εξαιτίας των ανησυχιών για την ανάπτυξη.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,13% ή 32 μονάδες στις 25.625, ο S&P σημείωσε πτώση 0,46% στις 2.805 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,63% στις 7.643 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Travelers (+1,4%) και Boeing (+1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Walmart (-1,2%) και Chevron (-1%).

Στο μεταξύ, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ υποχώρησε περισσότερο από ότι αναμενόταν τον Ιανουάριο, καθώς η Κίνα ενίσχυσε τις αγορές σόγιας, οδηγώντας τις αμερικανικές εξαγωγές σε ανάκαμψη μετά από τρεις συνεχόμενους μήνες πτώσης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου και το Reuters, το εμπορικό έλλειμμα κινήθηκε πτωτικά κατά 14,6%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αρνητική κίνηση από τον Μάρτιο του 2018, φτάνοντας στα 51,1 δισ. δολάρια.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του ειδησεογραφικού πρακτορείου ανέμεναν ότι θα υποχωρήσει στα $57 δισ. τον Ιανουάριο.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε πτώση 0,9% στα 59,41 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,4% στα 1.310 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1251 δολ. από 1,1267 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v