Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η αισιοδοξία για το εμπόριο στηρίζει τη Wall Street

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, εν μέσω αισιοδοξίας για συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας. Υποχωρεί το δολάριο. Κέρδη για το αργό. Στο 2,43% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Η αισιοδοξία για το εμπόριο στηρίζει τη Wall Street

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, καθώς η αισιοδοξία για μια συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα αντισταθμίζει τους φόβους για την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,4% στις 25.836 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,63% υψηλότερα στις 7.712 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,49% στις 2.829 μονάδες. 

Την Παρασκευή, λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης στη Wall Street, το πρακτορείο Xinhua μετέδωσε ότι έχει σημειωθεί περαιτέρω πρόοδος στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα. 

Aπό τα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, ο πληθωρισμός με βάση τον δείκτη προσωπικής κατανάλωσης (PCE) διολίσθησε στο 1,4% από 1,8%, σε ετήσια βάση.

Ήταν το πιο χαμηλό επίπεδο από το 2016 και πολύ χαμηλότερα από τον στόχο του 2%, που έχει θέσει η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα.

Ο δομικός δείκτης -που εξαιρεί τον τομέα της Ενέργειας και των μη επεξεργασμένων τροφίμων- αυξήθηκε 0,1% σε μηνιαία βάση και 1,8% σε ετήσια (από 2%).

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης αυξήθηκε στις 98,4 μονάδες από 93,8 μονάδες τον Φεβρουάριο, έναντι αρχικής μέτρησης 97,8 μονάδων.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύθηκε 2,26% στα 60,64 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημείωσε πτώση 0,66% στα 1.303 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου ενισχύεται τρεις μονάδες βάσης, στο 2,42%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Wells Fargo υποχωρεί 1,3% μετά την αναπάντεχη παραίτηση του CEO, Τιμ Σλόαν.

Άλμα 12% πραγματοποιεί η BlackBerry, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τα οποία ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η μετοχή της Lyft, στο ντεμπούτο της στη Wall Street, ενισχύεται 14,6% στα 87 δολάρια. Η τιμή αυτή αποτιμά την εταιρεία διαμοιρασμού αυτοκινήτων στα 24,3 δισ. δολάρια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v