Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Οριακή πτώση σημείωσε ο Dow Jones ενώ σε θετικό έδαφος κινήθηκαν οι S&P και Nasdaq. «Βουτιά» 13% για τη μετοχή της Walgreens. Πάνω από τα 62 δολ. το πετρέλαιο.

Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Με μικτά πρόσημα έκλεισε το αμερικανικό χρηματιστήριο σε μία συνεδρίαση χωρίς έντονες συγκινήσεις.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,3% ή 80 μονάδες στις 26.179, ο S&P σημείωσε οριακή άνοδο μισής μονάδας στις 2.867 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,25% στις 7.848 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Apple (+1,6%) και Cisco (+0,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Walgreens Boots (-13%) και Verizon (-1,1%).

Στο μεταξύ, «η παγκόσμια οικονομία είναι πολύ πιθανό να διολισθήσει σε ύφεση, αν οι ΗΠΑ και η Κίνα δεν καταλήξουν σε εμπορική συμφωνία εντός τριών μηνών», προειδοποιεί ο επικεφαλής οικονομολόγο της Moody’s Analytics Μαρκ Ζάντι.

«Οι επιχειρήσεις βρίσκονται πραγματικά σε οριακό σημείο και πιστεύω ότι είναι εξαιτίας του εμπορικού πολέμου. Αν δεν επιλυθεί στους επόμενους δύο με τρεις μήνες, πιστεύω ότι είναι πιθανή μια παγκόσμια ύφεση», σημείωσε ο κ. Ζάντι.

Επιπλέον, απογοήτευσαν τα αποτελέσματα τριμήνου της φαρμακευτικής Walgreens καθώς τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στο 1,64 δολ. από 1,72 δολ. που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου έπιασε νέο υψηλό πέντε μηνών σημειώνοντας άνοδο 1,6% στα 62,58 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,1% στα 1.295 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1201 δολ. από 1,1216 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε πτώση δύο μονάδων βάσης στο 2,47%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v