Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στη Wall Street μετά το ράλι

Επιφυλακτικότητα επικρατεί στην αμερικανική αγορά καθώς εξασθενεί η ώθηση από τα χθεσινά κινεζικά macro. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Άνοδος για το αργό. Στο 2,48% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Μικρή πτώση στη Wall Street μετά το ράλι

Οριακές κινήσεις σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές καθώς οι επενδυτές κρατούν επιφυλακτική στάση, μετά τα ισχυρά χθεσινά κέρδη.

O Dow Jones υποχωρεί 0,3% στις 26.168 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,09% χαμηλότερα, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,12% στις 2.863 μονάδες. 

Τη Δευτέρα ο βιομηχανικός δείκτης έκλεισε με άνοδο 1,27%, μετά τα θετικά στοιχεία για την κινεζική μεταποίηση και την επιστροφή της αισιοδοξίας για την πορεία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα. 

Tην Τρίτη, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Moody’s Analytics Μαρκ Ζάντι προειδοποίησε ότι η παγκόσμια οικονομία είναι πολύ πιθανό να διολισθήσει σε ύφεση, αν οι ΗΠΑ και η Κίνα δεν καταλήξουν σε εμπορική συμφωνία εντός τριών μηνών.

«Οι επιχειρήσεις βρίσκονται πραγματικά σε οριακό σημείο και πιστεύω ότι είναι εξαιτίας του εμπορικού πολέμου. Αν δεν επιλυθεί στους επόμενους δύο με τρεις μήνες, πιστεύω ότι είναι πιθανή μια παγκόσμια ύφεση», σημείωσε ο κ. Ζάντι.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά υποχώρησαν 1,6%, μετά την άνοδο κατά 0,4% ένα μήνα νωρίτερα.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα ανέμεναν πτώση κατά 1,8%, ενώ τα στοιχεία για τον Ιανουάριο αναθεωρήθηκαν ελαφρώς υψηλότερα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,45% στα 61,87 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,1% χαμηλότερα, στα 1.293 δολάρια ανά ουγγιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες χαμηλότερα, στο 2,483%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1205 δολ./ευρώ.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Walgreens βουτάει 13% μετά την ανακοίνωση κερδών τα οποία ήταν κατώτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Πτώση 3,7% σημειώνει η μετοχή της CVS Health Corporation.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v