Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street μετά τα στοιχεία για την Κίνα

Με κέρδη ξεκίνησε τον Απρίλιο η αμερικανική αγορά, εν μέσω αισιοδοξίας για την οικονομία της Κίνας. Διολισθαίνει το δολάριο. Ενισχύεται το αργό. Στο 2,44% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Ανοδος στη Wall Street μετά τα στοιχεία για την Κίνα

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, μετά τα θετικά στοιχεία για τη μεταποίηση στην Κίνα, καθώς οι επενδυτές αναζητούν θετικές ενδείξεις για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,6% στις 26.079 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,83% υψηλότερα στις 7.795 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,66% στις 2.853 μονάδες. 

Ο δείκτης βιομηχανικής δραστηριότητας (PMI) στην Κίνα ενισχύθηκε στις 50,5 μονάδες τον Μάρτιο, έναντι 49,2 μονάδων τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κινεζικής Στατιστικής Υπηρεσίας (NBS).

Η στατιστική υπηρεσία αποδίδει την αύξηση του δείκτη PMI στις προσπάθειες ενίσχυσης της βιομηχανικής παραγωγής, αλλά και στη βελτίωση της ζήτησης προϊόντων στην εσωτερική αγορά.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας του ινστιτούτου ISM αυξήθηκε στις 55,3 μονάδες από 54,2 τον Φεβρουάριο, το οποίο ήταν το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2016.

Η μέτρηση ήταν ελαφρώς υψηλότερη από τις 54,5 μονάδες που ανέμεναν οι αναλυτές του Reuters.

Oι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν 0,2% τον Φεβρουάριο, μετά την ανοδική αναθεώρηση του 0,7% τον Ιανουάριο.

Οι πωλήσεις οικοδομικών υλικών έκαναν βουτιά 4,4% τον Φεβρουάριο, ενώ η πτώση στα ηλεκτρονικά και τα είδη παντοπωλείου ήταν μεγαλύτερη από 1%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 1% στα 60,74 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,2% στα 1.302 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,124 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται τρεις μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,44%. 

Στο ταμπλό, άνοδο πάνω από 2,5% σημειώνουν οι μετοχές των Caterpillar, United Technologies και DowDuPont.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v