Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall με το βλέμμα στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες, με τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας στο επίκεντρο. Στο 2,51% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Μικρή άνοδος για το αργό.

Ανοδος στη Wall με το βλέμμα στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, εν μέσω προσδοκιών ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα μπορεί να καταλήξουν σε εμπορική συμφωνία. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,17% στις 26.222 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,54% υψηλότερα στις 7.891 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,3% στις 2.876 μονάδες. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times, Αμερικανοί και Κινέζοι εμπορικοί διαπραγματευτές έχουν επιλύσει τις περισσότερες διαφορές τους.

«Μπαίνουμε στο τελικό στάδιο», σημείωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος για τις διεθνείς υποθέσεις στο Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ. «Το 90% της συμφωνίας έχει κλείσει, αλλά αυτό το τελευταίο 10% είναι το πιο δύσκολο κομμάτι και θα χρειαστούν συμβιβασμοί και από τις δύο πλευρές», είπε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Κίνα εξακολουθεί να ζητάει από τις ΗΠΑ να αφαιρέσουν τους υπάρχοντες δασμούς στα κινεζικά προϊόντα, ενώ η Ουάσιγκτον θέλει να συμφωνήσει η Κίνα σε έναν μηχανισμό που θα εγγυάται την εφαρμογή της όποιας συμφωνίας.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο ιδιωτικός τομέας πρόσθεσε 129.000 θέσεις εργασίας τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ερευνητικού οργανισμού ADP.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters είχαν προβλέψει κέρδη 170.000 θέσεων, με τις εκτιμήσεις να κινούνται στο εύρος μεταξύ 140.000 και 261.000.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου καταγράφει άνοδο τεσσάρων μονάδων βάσης στο 2,51%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,123 δολ./ευρώ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,1% υψηλότερα στα 62,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,08% στα 1.294 δολάρια ανά ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v