Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένες απώλειες στη Wall Street

Πτώση μόλις 14 μονάδων σημείωσε ο Dow Jones ενώ αμετάβλητος έκλεισε S&P. Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα. Πιέσεις σε πετρέλαιο και χρυσό. Στο 2,5% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Συγκρατημένες απώλειες στη Wall Street

Οριακά χαμηλότερα κινήθηκε η Wall Street εν αναμονή των πρώτων τραπεζικών αποτελεσμάτων τριμήνου και ενώ συνεχίζονται οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,05% ή 14 μονάδες στις 26.142, ο S&P παρέμεινε αμετάβλητος στις 2.888 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,21% στις 7.947 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Boeing (+1,4%) και Walmart (+1,1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των UnitedHealth (-4,5%) και Walgreens Boots (-2%).

Στο μεταξύ, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλε αίτηση για επίδομα ανεργίας υποχώρησε σε χαμηλό 50 ετών την περασμένη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν κατά 8.000 στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 196.000 την εβδομάδα που έληξε στις 6 Απριλίου. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Οκτώβριο του 1969.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η τέταρτη διαδοχική εβδομάδα στην οποία σημειώνεται πτώση στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας.

Επιπλέον, οι τιμές παραγωγού σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων πέντε μηνών τον Μάρτιο, αλλά ο υποκείμενος πληθωρισμός χονδρικής ήταν υποτονικός.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε 0,6% τον περασμένο μήνα, λαμβάνοντας ώθηση από την άνοδο στο κόστος της βενζίνης. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από τον περασμένο Οκτώβριο. Τον Φεβρουάριο ο δείκτης είχε καταγράψει κέρδη 0,1%.

Σε ετήσια βάση, ο δείκτης τιμών παραγωγού κινήθηκε 2,2% υψηλότερα, μετά από άνοδο 1,9% τον Φεβρουάριο.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε πτώση 1,6% στα 63,58 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού υποχώρησε 1,6% στα 1.293 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1261 δολ. από 1,1275 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε άνοδο τριών μονάδων βάσης στο 2,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v