Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε το αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Dow Jones να κερδίζει μόλις εννέα μονάδες. Τι έδειξαν τα πρακτικά της Fed. Τέταρτη μέρα ανόδου για τον χρυσό.

Άνοδος στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed καθώς και στη μέτρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,03% ή 9 μονάδες στις 26.159, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,35% στις 2.888 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,69% στις 7.964 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Goldman Sachs (+1,2%) και Cisco Systems (+1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Boeing (-1,3%) και Dow Inc. (-1%).

Στο μεταξύ, οι αξιωματούχοι της Fed συζήτησαν πως θα διαχειριστούν το τεράστιο απόθεμα ομολόγων στον ισολογισμό της κεντρικής τράπεζας, ενώ συμφώνησαν να επιδείξουν υπομονή όσον αφορά τη νομισματική πολιτική, σύμφωνα με τα πρακτικά από τη συνεδρίαση του Μαρτίου.

Η Fed θεωρεί πως η αμερικανική οικονομία δεν θα δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση και δεν θα διολισθήσει σε ύφεση τα επόμενα χρόνια.

Αλλά ορισμένοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι μπορεί να αλλάξουν άποψη σχετικά με το αν η επόμενη κίνηση της Fed πρέπει να είναι η αύξηση ή η μείωση των επιτοκίων.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον Μάρτιο στις ΗΠΑ αυξήθηκε 0,4% σε μηνιαία βάση έναντι πρόβλεψης για άνοδο κατά 0,3%.

Η στήριξη προήλθε από τα τρόφιμα, τη βενζίνη και τα ενοίκια. Ήταν η μεγαλύτερη ανοδική κίνηση από τον Ιανουάριο του 2018 και ακολούθησε τα κέρδη ύψους 0,2% του Φεβρουαρίου.

Για τους 12 μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Μάρτιο, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 1,9%, από 1,5% τον Φεβρουάριο. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν μηνιαία άνοδο 0,3% και ετήσια 1,8%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε άνοδο 1% στα 64,61 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,4% στα 1.313 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1278 δολ. από 1,1262 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε πτώση τριών μονάδων βάσης στο 2,47%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v