Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τη Fed

Οριακή πτώση σημειώνει ο Dow Jones ενώ ενισχύονται οι S&P και Nasdaq. Στο επίκεντρο τα πρακτικά της Fed. Υψηλότερα το δολάριο. Στο 2,48% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

Μικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τη Fed

Με μικτά πρόσημα κινείται η Wall Street μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,13% στις 26.116 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,33% υψηλότερα στις 7.935 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,12% στις 2.881 μονάδες. 

Οι αξιωματούχοι της Fed συζήτησαν πως θα διαχειριστούν το τεράστιο απόθεμα ομολόγων στον ισολογισμό της κεντρικής τράπεζας, ενώ συμφώνησαν να επιδείξουν υπομονή όσον αφορά τη νομισματική πολιτική, σύμφωνα με τα πρακτικά από τη συνεδρίαση του Μαρτίου.

Τα πρακτικά, τα οποία δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη, δείχνουν ότι η Fed θεωρεί πως η αμερικανική οικονομία δεν θα δεχθεί ισχυρό πλήγμα από την παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση και δεν θα διολισθήσει σε ύφεση τα επόμενα χρόνια.

Εν τω μεταξύ, η ΕΚΤ ανακοίνωσε νωρίτερα την Τετάρτη ότι άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια, ενώ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο Μάριο Ντράγκι τόνισε ότι παραμένουν τα ρίσκα για την ανάπτυξη της ευρωζώνης και διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί η χαλαρή νομισματική πολιτική. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον Μάρτιο σημείωσε άνοδο 0,4% σε μηνιαία βάση, έναντι πρόβλεψης για άνοδο κατά 0,3%.

Η στήριξη προήλθε από τα τρόφιμα, τη βενζίνη και τα ενοίκια. Ήταν η μεγαλύτερη ανοδική κίνηση από τον Ιανουάριο του 2018 και ακολούθησε τα κέρδη ύψους 0,2% του Φεβρουαρίου.

Για τους 12 μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Μάρτιο, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 1,9%, από 1,5% τον Φεβρουάριο. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν μηνιαία άνοδο 0,3% και ετήσια 1,8%.

Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων τομέων της διατροφής και της Ενέργειας, ο δομικός δείκτης κινήθηκε ανοδικά κατά 0,1%, σε μηνιαία βάση, όπως και τον Φεβρουάριο. Για τους 12 μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Μάρτιο, αυξήθηκε 2%, σημειώνοντας τη μικρότερη άνοδο από τον Φεβρουάριο του 2018. Τον Φεβρουάριο είχε ενισχυθεί κατά 2,1%

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,6% στα 64,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,17% στα 1.306 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,123 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί δύο μονάδες βάσης στο 2,483%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Delta Airlines καταγράφει κέρδη 2% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων, τα οποία ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v