Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mικρή πτώση στη Wall με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες την Πέμπτη με τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν. Βουτάει 1% ο χρυσός. Πτώση και για το αργό πετρέλαιο. Στο 2,49% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Mικρή πτώση στη Wall με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Οριακή πτώση καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα πρώτα αποτελέσματα τριμήνου και ενώ συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,2% στις 26.083 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,35% στις 7.936 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,15% στις 2.885 μονάδες. 

Tην Πέμπτη, η WSJ μετέδωσε ότι η Κίνα δέχθηκε να ανοίξει τον τομέα του cloud computing σε ξένες επιχειρήσεις, ως παραχώρηση στις ΗΠΑ.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε 0,6% τον περασμένο μήνα, λαμβάνοντας ώθηση από την άνοδο στο κόστος της βενζίνης. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη άνοδο από τον περασμένο Οκτώβριο. Τον Φεβρουάριο ο δείκτης είχε καταγράψει κέρδη 0,1%.Σε ετήσια βάση, ο δείκτης τιμών παραγωγού κινήθηκε 2,2% υψηλότερα, μετά από άνοδο 1,9% τον Φεβρουάριο.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν άλμα 0,3 ποσοστιαίων μονάδων τον Μάρτιο και ετήσια άνοδο 1,9%.

Εν τω μεταξύ, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν κατά 8.000 στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 196.000 την εβδομάδα που έληξε στις 6 Απριλίου. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Οκτώβριο του 1969.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,85% στα 64,09 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός βουτάει 1% στα 1.300 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,126 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα στο 2,49%.

Στο ταμπλό, οι μετοχές των J.P. Morgan και Wells Fargo, οι οποίες ανακοινώνουν αύριο αποτελέσματα τριμήνου, σημειώνουν άνοδο 0,6% και 0,7% αντίστοιχα. Υψηλότερα κινούνται και οι Morgan Stanley και Citigroup.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v