Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε τροχιά ρεκόρ παραμένουν Nasdaq και S&P 500

Μικρά κέρδη αλλά και νέο ιστορικό υψηλό για τους δυο δείκτες. Επιφυλακτικοί οι επενδυτές εν όψεις μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων και Fed. Ανοδικά οι ευρωαγορές, κέρδη για το πετρέλαιο.

Σε τροχιά ρεκόρ παραμένουν Nasdaq και S&P 500

Οριακά υψηλότερα κινήθηκαν οι δείκτες στη Wall Street, εν αναμονή σειράς εταιρικών αποτελεσμάτων, ενώ οι επενδυτές αναμένουν και τη συνεδρίαση της Fed αυτή την εβδομάδα, καθώς και τα στοιχεία για την κινεζική μεταποίηση, ενώ η προσοχή είναι στραμμένη και στην εξέλιξη των σινοαμερικανικών εμπορικών διαπραγματεύσεων.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,04% στις 26.554 μονάδες, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,11% στις 2.943 μονάδες καταγράφοντας νέο ιστορικό υψηλό. Κέρδη 0,19% στις 8.161 μονάδες και για τον Nasdaq που επίσης κινήθηκε σε νέα υψηλά.

Η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων συνεχίζεται με 164 εταιρίες του S&P 500 να ανακοινώνουν μεγέθη πρώτου τριμήνου εντός της εβδομάδας, μεταξύ των οποίων και πέντε εταιρίες του Dow Jones.

Η Federal Reserve αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, με τους επενδυτές να αναμένουν ενδείξεις για την πορεία της οικονομίας στα σχόλια του κεντρικού τραπεζίτη Ζερόμ Πάουελ.

Στο ταμπλό, ξεχώρισε η έντονη μεταβλητότητα στη Walt Disney που έκλεισε σταθερή χάνοντας τα πρωινά κέρδη μετά την ανακοίνωση ότι η ταινία Avengers: Endgame απέφερε πωλήσεις άνω του 1,5 δισ. δολαρίων παγκοσμίως το σαββατοκύριακο.

Ο δείκτης Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,08% στις 391 μονάδες, κέρδη 0,17% εμφάνισε ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου στις 7.440 μονάδες ενώ άνοδο 0,21% σημείωσε ο δείκτης CAC 40 του Παρισιού στις 5.580 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύθηκε 0,1% στις 12.328 μονάδες και κατά 0,23% ο ιταλικός FTMIB στις 21.788 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, ανέκαμψαν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου που υποχωρούν από την Παρασκευή, μετά την απαίτηση του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλτ Τραμπ, ο ΟΠΕΚ να αυξήσει την παραγωγή του προκειμένου να αμβλυνθεί η επίπτωση από τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν. Η τιμή του αργού ενισχύεται κατά 0,5% στα 63,6 δολάρια το βαρέλι. Στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε καταγράψει απώλειες 3%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v