Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι δείκτες με το εμπόριο και τα macro στο επίκεντρο. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Πτώση για τον χρυσό. Στο 2,39% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Βουτιά 12% για την Pinterest.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος γύρισαν οι Dow Jones και Nasdaq την Παρασκευή, καθώς τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία και η άρση των αμερικανικών δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από των ΗΠΑ και τον Καναδά προσφέρουν στήριξη στις μετοχές.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,23% στις 25.922 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,19% στις 7.882 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,1% στις 2.878 μονάδες. 

Αμερικανοί αξιωματούχοι συμφώνησαν να άρουν τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από τον Καναδά και το Μεξικό, ανοίγοντας τον δρόμο για να υπογράψουν οι τρεις χώρες μια νέα εμπορική συμφωνία.

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τρουντό συζήτησαν το ζήτημα των δασμών.

 

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ενισχύθηκε σε υψηλό 15 ετών, στις 102,4 μονάδες από 97,2 μονάδες τον Απρίλιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ανεπαίσθητη πτώση του δείκτη στις 97,1 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,48% στα 63,18 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,2% στα 1.283 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1173 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διολισθαίνει μία μονάδα βάσης, στο 2,39%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Pinterest βουτάει 12%. Η εταιρεία ανακοίνωσε ζημία, η οποία ήταν τρεις φορές μεγαλύτερη από αυτήν που ανέμεναν οι αναλυτές. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v