Επιμένει ανοδικά η Wall Street

Δεύτερη ανοδική συνεδρίαση σημείωσε το αμερικανικό χρηματιστήριο με τις εντυπώσεις να κερδίζει ο Nasdaq (1,1%). Απογοήτευσαν τα macro στις ΗΠΑ. Σε υψηλό εβδομάδας το πετρέλαιο.

Επιμένει ανοδικά η Wall Street

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street μετά από δημοσιεύματα ότι ο Τραμπ θα αναβάλει για έξι μήνες τους δασμούς στις εισαγωγές ευρωπαϊκών αυτοκινήτων.

Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε ότι αναμένει να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με την Κίνα στο επόμενο διάστημα, σημειώνοντας ότι οι συζητήσεις ήταν αποδοτικές αλλά ακόμα χρειάζεται δουλειά.

Στο μεταξύ, ακόμη και σήμερα αναμένεται να υπογράψει ο Ντόναλντ Τραμπ απόφαση με την οποία θα απαγορεύει στις αμερικανικές εταιρείες να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό έχει κατασκευαστεί από την κινεζική εταιρεία Huawei.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, πηγή με γνώση του θέματος σημείωσε ότι ο Τραμπ προσανατολίζεται προς την υπογραφή εκτελεστικού διατάγματος σήμερα, λίγες μόνο μέρες αφότου ολοκληρώθηκαν οι εμπορικές συνομιλίες με το Πεκίνο, χωρίς ωστόσο συμφωνία.

Στο μέτωπο της οικονομίας, η Fed ανέβασε τις πιθανότητες για ύφεση τους επόμενους 12 μήνες στο 27,5%, στο υψηλότερο σημείο από την οικονομική κρίση.

Παράλληλα προβλημάτισε η αναπάντεχη πτώση 0,2% στις λιανικές πωλήσεις τον Απρίλιο στις ΗΠΑ την ώρα που αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 0,2%.

Αντίστοιχα, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε 0,5% τον Απρίλιο στις ΗΠΑ έναντι ενίσχυσης 0,1% που ανέμεναν οι αναλυτές, Αυτή ήταν η τρίτη διαδοχική μηνιαία πτώση.

Επιπλέον, επανήλθαν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης μετά την μικρότερη αύξηση των τελευταίων 16 ετών στις λιανικές πωλήσεις της Κίνας. Ειδικότερα οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν 7,2% τον Απρίλιο έναντι αύξησης 8,7% τον προηγούμενο μήνα και πρόβλεψης για άνοδο 8,6%.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,46% ή 116 μονάδες στις 25.648, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,58% στις 2.850 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,13% στις 7.822 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Visa (+1,5%) και Pfizer (+1,4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Walmart (-0,6%) και 3M Co (-0,5%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε άνοδο 1,2% στα 61,78 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,1% στα 1.297 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε οριακά ανοδικά σε σχέση με το ευρώ στο 1,1204 δολ. από 1,1205 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε πτώση τριών μονάδων βάσης στο 2,38%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v