Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ανάσα» ανόδου στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε το αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Dow Jones να κερδίζει πάνω από 200 μονάδες. Στο επίκεντρο ο Τραμπ και η εμπορική διαπραγμάτευση με την Κίνα. Κάτω από τα 1.300 δολ. ο χρυσός. Ενισχύθηκε το δολάριο.

«Ανάσα» ανόδου στη Wall Street

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street μετά τη «βουτιά» της Δευτέρας που προκάλεσαν οι δασμοί-αντίποινα από την Κίνα.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι οι εμπορικές συνομιλίες δεν έχουν καταρρεύσει, χαρακτηρίζοντας «καβγαδάκι» την κλιμάκωση της έντασης.

Παράλληλα, σημείωσε πως εξετάζει πολύ σοβαρά την επιβολή δασμών σε επιπλέον εισαγωγές κινεζικών προϊόντων αξίας $325 δισ. και τόνισε πως δεν τον ξάφνιασαν οι δασμοί της Κίνας.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,82% ή 207 μονάδες στις 25.532, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,8% στις 2.834 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,14% στις 7.734 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Dow (+3%) και Visa (+1,9%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των UnitedHealth (-1,3%) και McDonalds (-0,5%).

Στο μεταξύ ο Αμερικανός πρόεδρος προχώρησε σε νέο μπαράζ μηνυμάτων στο Twitter:

«Η Κίνα αγοράζει πολύ λιγότερο από μας, από ότι εμείς αγοράζουμε από αυτούς, κατά περίπου 500 δισ. δολάρια, οπότε είμαστε σε φανταστική θέση. Να φτιάχνετε το προϊόν σας στις ΗΠΑ και δεν θα έχετε δασμούς. Μπορείτε επίσης να αγοράζετε από μία χώρα που δεν έχει δασμούς, αντί να αγοράζετε από την Κίνα. Πολλές εταιρείες φεύγουν από την Κίνα…», ανέφερε.

«Μπορούμε να κλείσουμε μία συμφωνία με την Κίνα αύριο, πριν οι εταιρείες τους αρχίσουν να φεύγουν, για να μη χάσουν οι αμερικανικές επιχειρήσεις, αλλά την τελευταία φορά που ήμασταν κοντά, ήθελαν να επαναδιαπραγματευθούν τη συμφωνία. Αποκλείεται! Είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση σήμερα, από ότι θα μας οδηγούσε οποιαδήποτε συμφωνία», σημείωσε σε άλλο του μήνυμα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε άνοδο 1,2% στα 61,78 δολ. ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,4% στα 1.296 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε ανοδικά 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1207 δολ. από 1,1223 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε άνοδο μίας μονάδας βάσης στο 2,42%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v