Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει η Wall Street μετά το sell-off

Διευρύνουν τα κέρδη δείκτες μετά από νέες δηλώσεις Τραμπ. Υψηλότερα κινείται το αργό. Στο 2,41% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ.

Ανακάμπτει η Wall Street μετά το sell-off

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη μία ημέρα μετά την απότομη βουτιά που προκάλεσε η κλιμάκωση της εμπορικής διαμάχης ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ.

Οι δείκτες διεύρυναν τα αρχικά αδύναμα κέρδη μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι ο διάλογος με την Κίνα συνεχίζεται. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,2% στις 25.642 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,4% υψηλότερα στις 7.775 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 1,2% στις 2.847 μονάδες. 

Τη Δευτέρα ο Dow Jones βούτηξε 2,4% ή 617 μονάδες, όσο και ο S&P 500, ενώ ο Nasdaq βούλιαξε 3,4%.

Το Πεκίνο ανακοίνωσε λίγο πριν το χθεσινό άνοιγμα του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης ότι θα αυξήσει τους δασμούς σε εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων αξίας $60 δισ. Η κινεζική κυβέρνηση ανέφερε ότι οι δασμοί θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιουνίου και θα ανέλθουν έως το 25%.

Διευκρίνισε παράλληλα ότι τα μέτρα θα καλύπτουν πάνω από 5.000 αμερικανικά αγαθά. Συγκεκριμένα, οι δασμοί θα αυξηθούν στο 25% για 2.493 προϊόντα, περίπου 1.100 αγαθά θα επιβαρυνθούν με δασμούς 20%, ενώ σε πάνω από 1.000 αγαθά οι δασμοί θα κυμαίνονται από 5% ως 10%. 

Η δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ το βράδυ της Δευτέρας ότι θα φανεί τις επόμενες τρεις με τέσσερις εβδομάδες αν το ταξίδι αντιπροσωπείας των ΗΠΑ στην Κίνα θα αποδειχτεί επιτυχημένο, επανέφερε μια σχετική ηρεμία στις αγορές. «Έχω ένα αίσθημα ότι θα είναι πολύ επιτυχημένο» πρόσθεσε.

Οι επενδυτές ανακουφίστηκαν και από την εξαγγελία του Τραμπ ότι θα συναντηθεί με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ τον επόμενο μήνα σε σύνοδο της G20 και ότι δεν έχει λάβει ακόμα απόφαση για τον αν θα επιβάλει δασμούς σε νέα κινεζικά προϊόντα.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,216 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα στο 2,42%. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει άνοδο 0,8% στα 61,51 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,17% χαμηλότερα, στα 1.299 δολάρια ανά ουγγιά. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v