Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει ανοδικά η Wall Street

Σε θετικό έδαφος κινήθηκε το αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Dow Jones να σημειώνει τέταρτη σερί άνοδο. Στο επίκεντρο το εμπόριο. Πιέσεις στο δολάριο. Έβδομη άνοδος για τον χρυσό.

Επιμένει ανοδικά η Wall Street

Ανοδικά κινήθηκε η Wall Street μετά από δημοσιεύματα ότι ενδέχεται να καθυστερήσει η επιβολή δασμών σε μεξικανικά προϊόντα παρά τη δήλωση του Λευκού Οίκου ότι οι Μεξικανοι «δεν κάνουν αρκετά» για να σταματήσουν τη μετανάστευση προς τις ΗΠΑ.

Στο άλλο εμπορικό μέτωπο ο Ντόναλντ  Τραμπ απείλησε εκ νέου το Πεκίνο για επιπλέον δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αξίας 300 δισ. δολαρίων.

«Οι συνομιλίες μας με την Κίνα γίνονται, όπως και πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Θα δούμε τι θα συμβεί… Θα μπορούσα να πάω ακόμη πιο πάνω, με τουλάχιστον $300 δισ. και θα το κάνω αυτό τη σωστή στιγμή», είπε ο Τραμπ, σύμφωνα με το Reuters, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το ποια προϊόντα θα αποτελέσουν τον νέο στόχο.

«Πιστεύω ότι η Κίνα θέλει να κλείσει μία συμφωνία και νομίζω ότι και το Μεξικό θέλει πάρα πολύ μία συμφωνία», είπε από το αεροδρόμιο Σάνον στην Ιρλανδία.

Στο μεταξύ, συρρικνώθηκε το εμπορικό έλλειμμα των Ηνωμένων Πολιτειών, τον Απρίλιο, καθώς οι εισαγωγές προϊόντων υποχώρησαν στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων 15 μηνών, αντισταθμίζοντας την πτώση των εξαγωγών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το εμπορικό έλλειμμα διολίσθησε 2,1%, στα $50,8 δισ. ενώ τα στοιχεία του Μαρτίου αναθεωρήθηκαν υψηλότερα, με το ποσό να ανέρχεται στα $51,9 δισ. από $50 δισ. προηγουμένως.

Στο μέτωπο της απασχόλησης, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλε αίτηση για επιδόματα ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητος την τελευταία εβδομάδα.

Οι νέες αιτήσεις διατηρήθηκαν στο επίπεδο των 218.000 τις επτά μέρες που ολοκληρώθηκαν την 1η Ιουνίου, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Όπως σχολιάζει το CNBC, τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή, παρά την επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,71% ή 181 μονάδες στις 25.720, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,61% στις 2.843 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,53% στις 7.515 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Chevron (+2,8%) και Exxon Mobil (+2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Travelers (-0,6%) και Nike (-0,4%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 1,8% στα 52,59 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα για έβδομη διαδοχική μέρα, τούτη τη φορά κατά 0,7% στα 1.342 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση 0,6% σε σχέση με το ευρώ στο 1,1280 δολ. από 1,1220 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά μία μονάδα βάσης στο 2,12%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v