Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ρεκόρ στο νήμα για τη Wall Street

Οριακή άνοδο σημειώσουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, σκαρφαλώνοντας σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα. Πτώση 1% για το αργό. Σε υψηλό δύο εβδομάδων ο χρυσός. Στο 2,07% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Νέα ρεκόρ στο νήμα για τη Wall Street

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, με τους τρεις δείκτες να διευρύνουν τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας και να σημειώνουν ένα ακόμα ρεκόρ σε μια συνεδρίαση με ήπιες μεταβολές.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,1% στις 27.359 μονάδες, ο Nasdaq κινήθηκε 0,17% υψηλότερα στις 8.258 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε κέρδη 0,02% στις 3.014 μονάδες.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώθηκε στη Citigroup, την πρώτη μεγάλη τράπεζαςτης Wall Street που ανακοίνωσε αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο.

H αμερικανική τράπεζα εμφάνισε άνοδο 7% στα τριμηνιαία κέρδη της τη Δευτέρα, καθώς τα πιο χαμηλά κόστη και η δύναμη στον καταναλωτικό δανεισμό βοήθησαν την τράπεζα να αντιμετωπίσει την αδυναμία του τομέα trading.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη αυξήθηκαν στα $4,80 δισ. ή $1,95 ανά μετοχή, το δεύτερο τρίμηνο, από $4,50 δισ. ή $1,63 ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα

Τα κέρδη των εταιρειών του S&P 500 αναμένεται να υποχωρήσουν κατά 0,4% σε ετήσια βάση. Πρόκειται για την πρώτη τριμηνιαία πτώση τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv IBES.

«Οι χαμηλές προσδοκίες για τα κέρδη των εταιρειών δημιουργούν τις προϋποθέσεις να εκπλήξουν θετικά οι ανακοινώσεις και να δώσουν ώθηση στη χρηματιστηριακή αγορά» ανέφερε σε σημείωμα στρατηγικός αναλυτής της Baird.

«Συνεχίζουμε να μη βλέπουμε σημάδια αδυναμίας και οι περισσότερες κάμψεις έχουν κρατήσει για λίγες ημέρες το περισσότερο προτού σημειώνουν νέα υψηλά» τόνισε άλλος αναλυτής στο CNBC.

Την περασμένη εβδομάδα οι μετοχές έλαβαν ώθηση από τις δηλώσεις επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να παρέμβει. Ο S&P 500 έκλεισε πάνω από τις 3000 μονάδες για πρώτη φορά την Παρασκευή.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διέγραψε τα κέρδη και έκλεισε κάτω από τα 60 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σκαρφάλωσε στα 1.412 δολάρια ανά ουγγιά, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδας

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε οριακή άνοδο έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,126 δολ./ευρώ.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχώρησε 3 μονάδες βάσης στο 2,75%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v