Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος για τρίτη συνεδρίαση κινήθηκε ο Dow Jones ενώ ενισχύθηκαν οι S&P και Nasdaq. Στο επίκεντρο η κατάθεση Πάουελ την Τετάρτη. Οριακή άνοδος για χρυσό και δολάριο.

Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Μικτά πρόσημα στη Wall Street εν αναμονή της κατάθεσης του Τζέρομ Πάουελ στο Κογκρέσο την Τετάρτη.

Οι επενδυτές αναμένουν ενδείξεις από τον επικεφαλής της Fed για την επιτοκιακή πολιτική που θα ακολουθήσει η Κεντρική Τράπεζα στο επόμενο διάστημα.

«Μια μείωση επιτοκίων τον Ιούλιο συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες με βάση τα ως τώρα δεδομένα, αλλά ο Πάουελ μπορεί να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να διαχειριστεί τις προσδοκίες πέρα από τη συνεδρίαση της Fed τον Ιούλιο», ανέφερε σε σημείωμα στους αναλυτές ο Κρεγκ Έρλαμ, αναλυτής στην OANDA.

Στο μεταξύ, ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Λάρι Κούντλοου, διαβεβαίωσε σήμερα ότι δεν απειλείται η θητεία του Τζερόμ Πάουελ στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα, παρά τις συνεχείς επικρίσεις που δέχεται τους τελευταίους μήνες από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, επειδή αύξησε τα επιτόκια.

Στο εταιρικό μέτωπο, η PepsiCo ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Ειδικότερα, τα κέρδη τριμήνου αυξήθηκαν στα $2,04 δισ. ή $1,44 ανά μετοχή, από $1,82 δισ. ή $1,28 ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

Αντίστοιχα, τα έσοδα ενισχύθηκαν 2,2%, στα $16,45 δισ., υψηλότερα από την εκτίμηση του FactSet για $16,43 δισ.

Στη Wall Street, o Dow Jones υποχώρησε 0,08% ή 23 μονάδες στις 26.922, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,12% στις 2.979 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,54% στις 8.141 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Merck & Co (+1,2%) και American Express (+0,9%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των 3M Co (-1,9%) και Verizon (-1,4%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,3% στα 57,83 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε οριακή άνοδο στα 1.400,50 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,1% σε σχέση με το ευρώ στο 1,1207 δολ. από 1,1214 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε άνοδο δύο μονάδων βάσης στο 2,06%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v