Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ρεκόρ στη Wall Street με ώθηση από τη Fed

Υψηλότερα κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με ώθηση από τις δηλώσεις Πάουελ. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Μικρή άνοδος για αργό και χρυσό. Στο 2,12% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Νέα ρεκόρ στη Wall Street με ώθηση από τη Fed

Σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα κινούνται και οι τρεις δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου την Παρασκευή, καθώς οι δηλώσεις του επικεφαλής της Fed Τζερόμ Πάουελ στο Κογκρέσο ενίσχυσαν τις προσδοκίες για επικείμενη μείωση επιτοκίων. 

O Dow Jones ενισχύεται 0,26% στις 27.126 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,13% υψηλότερα στις 8.210 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,2% στις 3.004 μονάδες.

Την Παρασκευή, ο αξιωματούχος της Fed, Τσαρλς Έβανς, τόνισε σε ομιλία του πως «ήταν ανήσυχος για τον πληθωρισμό», λέγοντας πως ίσως χρειάζονται «κανά δυο» περικοπές επιτοκίων για να βοηθήσουν τον πληθωρισμό να ανέλθει πάνω από το 2%.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά 0,1% τον Ιούνιο. Σε ετήσια βάση, σημείωσαν άνοδο 1,7%. Πρόκειται για τη μικρότερη άνοδο από τον Ιανουάριο του 2017.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters προέβλεπαν ότι οι τιμές θα υποχωρήσουν 0,1% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,2% στα 60,35 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,2% στα 1.409 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1243 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 2,12%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Intel καταγράφει άνοδο 1,7% στα 49,7 δολάρια, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v