Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα ιστορικά υψηλά οι Dow Jones και S&P

Πάνω από τις 27.000 μονάδες κινήθηκε ο Dow Jones για πρώτη φορά στην ιστορία του. Ρεκόρ και για τον S&P. Οριακή πτώση για τον Nasdaq. Ισχυρή άνοδος για την απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Σε νέα ιστορικά υψηλά οι Dow Jones και S&P

Κέρδη κατέγραψαν οι Dow Jones και S&P στον απόηχο της κατάθεσης του επικεφαλής της Fed Τζέρομ Πάουελ στο Κογκρέσο.

Στο μεταξύ, o Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Πέμπτη ότι η Κίνα δεν έχει τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε για την αγορά γεωργικών προϊόντων από Αμερικανούς αγρότες.

«Το Μεξικό τα πηγαίνει περίφημα στα σύνορα, αλλά η Κίνα μας έχει απογοητεύσει γιατί δεν έχουν αγοράσει αγροτικά προϊόντα από τους σπουδαίους μας αγρότες όπως είπε ότι θα κάνει. Ελπίζω να αρχίσει να το κάνει γρήγορα!» έγραψε ο κ. Τραμπ στο Twitter.

Από πλευράς macro, οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ σημείωσαν τον Ιούνιο τη μεγαλύτερο άνοδο του τελευταίου ενάμιση έτους, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, o δείκτης τιμών καταναλωτή κινήθηκε 0,1% υψηλότερα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ σε σχέση με τον Ιούνιο του 2018 διαμορφώθηκε 1,6% υψηλότερα.

Στο μέτωπο της απασχόλησης, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτημα για επίδομα ανεργίας υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας διολίσθησαν στις 209.000 την εβδομάδα που έληξε στις 6 Ιουλίου από 222.000 την περασμένη εβδομάδα. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν άνοδο στις 223.000.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,85% ή 227 μονάδες στις 27.088, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,23% στις 2.999 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα μόλις 0,08% στις 8.196 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των UnitedHealth (+5,4%) και Goldman Sachs (+2,7%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Merck & Co (-4,6%) και Pfizer (-2,5%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε πτώση 0,4% στα 60,20 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,4% στα 1.406 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,1% σε σχέση με το ευρώ στο 1,1263 δολ. από 1,1250 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημείωσε άνοδο έξι μονάδων βάσης στο 2,12%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v