Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street μετά τις απειλές Τραμπ στην Κίνα

Σε αρνητικό έδαφος γύρισαν οι δείκτες μετά τις δηλώσεις Τραμπ για την Κίνα. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 2,12% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Ράλι 2% για την Goldman Sachs.

Υποχωρεί η  Wall Street μετά τις απειλές Τραμπ στην Κίνα

Η προειδοποίηση του Ντόναλντ Τραμπ στην Κίνα για επιβολή επιπρόσθετων δασμών οδήγησε χαμηλότερα τις αμερικανικές μετοχές σε μια συνεδρίαση που μέχρι τότε κινούνταν υποτονικά.

O Dow Jones σημειώνει πτώση 0,15% στις 27.320 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,5% χαμηλότερα στις 8.215 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,33% στις 3.004 μονάδες. 

«Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουμε με την Κίνα στο εμπόριο, μπορεί να βάλουμε δασμούς σε επιπλέον αγαθά αξίας $325 δισ. αν θέλουμε» προειδοποίησε ο Τραμπ σε δηλώσεις που έκανε σε κυβερνητική σύσκεψη.

Από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Goldman Sachs ανακοίνωσε πτώση 6% στα καθαρά κέρδη, καθώς η επενδυτική τράπεζα δέχθηκε πλήγμα από τη δραστηριότητα στο τμήμα trading προϊόντων σταθερού εισοδήματος και πιέσεις στην αναδοχή ομολόγων.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη της τράπεζας, που αποδίδονται στους μετόχους, υποχώρησαν στα $2,20 δισ. τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν στις 30 Ιουνίου, από $2,35 δισ. έναν χρόνο πριν.

Τα κέρδη ανά μετοχή διολίσθησαν στα $5,81 από $5,98 το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τα συνολικά έσοδα υποχώρησαν 2%, στα $9,46 δισ.

H μετοχή της επενδυτικής τράπεζας καταγράφει άνοδο 2,2%, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του Dow Jones. 

Ανοδο 41,8% στα κέρδη δευτέρου τριμήνου σημείωσε η Johnson & Johnson.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Ιούνιο, σημειώνοντας άνοδο 0,4% τον περασμένο μήνα, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν κέρδη 0,1%.

Την ίδια στιγμή, αμετάβλητη παρέμεινε η βιομηχανική παραγωγή τον Ιούνιο, καθώς η άνοδος της μεταποίησης αντιστάθμισε την πτώση στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,5% στα 59,87 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,2% στα 1.410 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,122 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου σημειώνει άνοδο τεσσάρων μονάδων βάσης, στο 2,13%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v