Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq

Με αντίθετα πρόσημα έκλεισαν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά. Βουτιά 3% για Boeing και 4% για Caterpillar. Αλμα 3,3% για AΤ&T και 9% για UPS. Σε χαμηλό δύο μηνών το ευρώ. Στο 2,04% υποχώρησε η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Νέα ρεκόρ για S&P 500 και Nasdaq

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ ανήλθαν οι Nasdaq και S&P 500, ενώ οι βαριές απώλειες των Boeing και Caterpillar κράτησαν τον βιομηχανικό δείκτη στο κόκκινο. 

Ο Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,3% στις 27.269 μονάδες, ο Νasdaq ενισχύθηκε 0,85% στις 8.321 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,47% στις 3.019 μονάδες.

Η μετοχή της Boeing σημείωσε πτώση 3,3% μετά την ανακοίνωση μεγάλης ζημίας το δεύτερο τρίμηνο. Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός κολοσσός ανακοίνωσε ζημία $5,82 ανά μετοχή, ενώ τα έσοδα έφτασαν τα $15,8 δισ. έναντι προσδοκίας των αναλυτών για $18,6 δισ.

H καθαρή ζημία για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου ήταν $2,94 δισ. σε σύγκριση με τα κέρδη των $2,20 δισ. ένα χρόνο νωρίτερα.

Βουτιά 4% πραγματοποίησε η μετοχή της Caterpillar. H εταιρεία εξοπλισμού βαρέως τύπου δημοσίευσε χαμηλότερα κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο, καθώς δέχθηκε πλήγμα από την πιο ήπια ζήτηση για κατασκευαστικά μηχανήματα στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού, καθώς και τις πιο αδύναμες πωλήσεις στο τμήμα της ενέργειας και των μεταφορών

Το αρνητικό κλίμα από τα αποτελέσματα των δύο blue chip του βιομηχανικού δείκτη αντισταθμίστηκε από τα ισχυρά κέρδη των UPS και AT&T.

Η UPS σημείωσε άλμα πάνω από 9% μετά την ανακοίνωσε κερδών και εσόδων που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Άνοδο 3,3% κατέγραψε η AT&Τ. Ο τηλεφωνικός κολοσσός εμφάνισε αύξηση συνδρομητών που ήταν σημαντικά υψηλότερα των εκτιμήσεων.

«Η ανάμεικτη εικόνα για τα αποτελέσματα και τα σχόλια για την οικονομία που έχουμε ακούσει από εταιρείες ως τώρα ευθυγραμμίζονται με το κάπως ανάμεικτο τεχνικό υπόβαθρο στην αγορά βραχυπρόθεσμα. Αν και οι μετοχές βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά, κάτω από την επιφάνεια υπάρχουν σημάδια ότι οι ταύροι μπορούν να κάνουν μια ανάπαυλα» δήλωσε αναλυτές της Chaikin Analytics στο CNBC.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχώρησε 1,6% στα 55,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.424 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του ευρώ σε υψηλό δύο μηνών, ενώ διολίσθησε έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώθηκε στο επίπεδο του 1,114 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινήθηκε τρεις μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 2,04%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v