Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψε στο «κόκκινο» η Wall Street

Διέγραψαν τα αρχικά κέρδη οι δείκτες καθώς εξασθένισαν οι προσδοκίες για επιθετική μείωση επιτοκίων από τη Fed. Ράλι 4,4% για την Boeing. Aνέκαμψε το δολάριο. Υποχώρησε από τα υψηλά έξι ετών ο χρυσός.

Επέστρεψε στο «κόκκινο» η Wall Street

Με απώλειες έκλεισαν οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, μετά από δημοσίευμα της WSJ που ανέφερε ότι η Fed σχεδιάζει να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούλιο κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούλιο αντί για 50 μ.β. που ανέμεναν οι επενδυτές.

Ο Dow Jones διολίσθησε 0,25% στις 27.154 μονάδες, ο Nasdaq κινήθηκε 0,74% χαμηλότερα στις 8.146 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 0,62% στις 2.976 μονάδες.

O S&P 500 διέγραψε τα αρχικά οριακά κέρδη μετά το δημοσίευμα της WSJ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αν και η κεντρική τράπεζα δεν είναι έτοιμη να κάνει μια μεγαλύτερη περικοπή επιτοκίων, μπορεί να προχωρήσει σε περισσότερες μικρότερες περικοπές στο μέλλον.

Την Πέμπτη οι μετοχές είχαν σημειώσει άνοδο λίγο πριν το κλείσιμο, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν θετικά σε δήλωση του αξιωματούχου της κεντρικής τράπεζας υπέρ μιας «προληπτικής μείωσης» επιτοκίων.

Οι πιθανότητες για μια μείωση 50 μ.β. εκτοξεύτηκαν στο 71% στην προθεσμιακή αγορά την Πέμπτη αλλά σήμερα βούτηξαν ως και το 23%, σύμφωνα με το εργαλείο Fedwatch της CME.

«Φαίνεται πως η Fed έχει στείλει το μήνυμά της. Βασικά προσπαθούν να αποσαφηνίσουν την πολιτική τους» δήλωσε αναλυτής στο Reuters.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Boeing έφτασε να έκλεισε με άνοδο 4,4% παρά την ανακοίνωσή της ότι θα δεχθεί χτύπημα 4,9 δισ. από την αναγκαστική προσγείωση των 737 ΜΑΧ.

Βουτιά 2,6% πραγματοποίησαν οι μετοχές της American Express.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύθηκε 1,3% στα 56,04 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διέγραψε τα αρχικά κέρδη και διολίσθησε 0,1% στα 1.425 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ανακάμπτει από τη χθεσινή βουτιά, καταγράφοντας κέρδη 0,5% έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,226 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινήθηκε τρεις μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,06%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v