Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη άνοδος στη Wall με τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά. Στο 2,02% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Άνοδος 0,5% για το αργό. Οριακά κέρδη για το δολάριο.

Συγκρατημένη άνοδος στη Wall με τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

Με μικρή άνοδο ξεκινούν την εβδομάδα οι αμερικανικές μετοχές, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στα αποτελέσματα τριμήνου των εταιρειών. 

O Dow Jones ενισχύεται 0,03% στις 27.159 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,38% υψηλότερα στις 8.180 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,19% στις 2.981 μονάδες. 

Αυτή την εβδομάδα θα ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου το ένα τρίτο των εταιρειών του Dow Jones και του S&P 500. Από τον βιομηχανικό δείκτη, οι επενδυτές περιμένουν τις ανακοινώσεις των Coca-Cola, Caterpillar, United Technologies, McDonald’s και Visa. Από τον S&P 500, το Facebook θα δημοσιεύσει στοιχεία στις 24 Ιουλίου.

Μέχρι τώρα, πάνω από το 15% των εταιρειών του S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα. Από αυτές, το 78,5% έχουν εμφανίσει κέρδη που ήταν υψηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών.

Σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME, οι προσδοκίες της αγοράς για μια περικοπή επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούλιο βρίσκονται στο 75,5%, ενώ υπάρχει πιθανότητα 24,5% για μείωση επιτοκίου κατά 50 μονάδες βάσης.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει επικρίνει πολλάκις την απόφαση της Fed να αυξήσει τα επιτόκια τέσσερις φορές πέρυσι, υποστήριξε τη Δευτέρα ότι η Fed θα έπρεπε να προχωρήσει σε πιο «βαθιά» περικοπή στη συνεδρίαση στο τέλος του Ιουλίου.

«Μετά από δύο ασταθείς εβδομάδες, οι επενδυτές έχουν κατασταλάξει και περιμένουν τουλάχιστον μια μείωση επιτοκίου από τη Fed, οπότε τώρα όλα αφορούν τα αποτελέσματα» δήλωσε αναλυτής στο Marketwatch.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 0,5% στις 55,89 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,02% στα 1.427 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει οριακή άνοδο έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1221 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται τρεις μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 2,029%. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v