Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall Street: Άνοδος με το βλέμμα στις εταιρείες τεχνολογίας

Οι προσδοκίες για τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώνουν εντός της εβδομάδας «βαριά» ονόματα του τεχνολογικού κλάδου ώθησαν ψηλότερα τους δείκτες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Wall Street: Άνοδος με το βλέμμα στις εταιρείες τεχνολογίας

Οι προσδοκίες για καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα για το 2ο τρίμηνο από μεγάλες δυνάμεις του τεχνολογικού κλάδου όπως η Alphabet (μητρική της Google), η Amazon και το Facebook, ώθησαν ψηλότερα τους δείκτες στη Νέα Υόρκη κατά το ξεκίνημα της εβδομάδας.

Με αυξημένο ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές και τις εξελίξεις στη Βρετανία, όπου αύριο Τρίτη στις 13:00 (ώρα Ελλάδος) θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου πρωθυπουργού με τον Μπόρις Τζόνσον να προβάλει ως το μεγάλο φαβορί. Οι αγορές θεωρούν πως η επικράτηση του Τζόνσον είναι πιθανό να αυξήσει τις πιθανότητες εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία. Η πρώτη ομιλία του νέου πρωθυπουργού αναμένεται για το απόγευμα της Τετάρτης.

Στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας για την Wall Street, ο Dow Jones δεν συγκράτησε στη διάρκεια της ημέρας τα αρχικά του κέρδη και βρέθηκε για αρκετό διάστημα κάτω από το κλείσιμο της Παρασκευής για να σημειώσει τελικά μικρή άνοδο 0,07% και να διαμορφωθεί στις 27.171,90 μονάδες.

Αντίθετα, σε θετικό έδαφος σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης παρέμεινε ο S&P500 που έκλεισε στις 2.985,03 μονάδες με άνοδο 0,28% σε σύγκριση με το κλείσιμο της Παρασκευής. Παρόμοια ήταν η ημέρα και για τον Nasdaq που έφτασε τις 8.204,14 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,71% σε σχέση με την Παρασκευή.

Οι αρνητικές προοπτικές της Fitch για την Boeing, λόγω της συνεχιζόμενης καθήλωσης των 737 Max, έβαλαν σε αναταράξεις τη μετοχή της εταιρείας. Ο οίκος αξιολόγησης σχολίασε πως το χρέος της εταιρείας θα αυξηθεί κατά 10 δισ. δολάρια και θα ανέλθει στα 24 δισ. ως αποτέλεσμα της καθήλωσης των 737 Max και η μετοχή σημείωσε απώλειες 0,99%.

Στο μεταξύ, αναλυτές της Morgan Stanley εκτιμούν πως οι πιθανότητες εκδήλωσης ύφεσης στις ΗΠΑ το 2020 βρίσκονται στο 20% ωστόσο δεν αποκλείουν, κυρίως στην περίπτωση που ενισχυθούν οι εμπορικές εντάσεις, να υπάρξει επιδείνωση των προοπτικών για την αμερικανική οικονομία.

Το δολάριο και το ευρώ κατέγραψαν οριακές μεταβολές τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές ανέμεναν τις αποφάσεις της Fed και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα επιτόκια.

Στα εμπορεύματα, με άνοδο πάνω από 1% έκλεισε το αργό πετρέλαιο, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για  αναταράξεις στην παραγωγή στη Μέση Ανατολή μετά την σύλληψη βρετανικού τάνκερ από το Ιράν την περασμένη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v