Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί από τα ρεκόρ η Wall Street μετά την ΕΚΤ

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες, με το βλέμμα στην ΕΚΤ. Ενισχύεται το αργό. Στο 2,07% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Ράλι 3% για την 3M. Βουτιά 7% για τη Ford.

Υποχωρεί από τα ρεκόρ η Wall Street μετά την ΕΚΤ

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, μετά το σήμα που έστειλε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για επικείμενη μείωση επιτοκίων, με τους Nasdaq και S&P 500 να υποχωρούν από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα στα οποία σκαρφάλωσαν την Τετάρτη. 

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,2% στις 27.208 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,4% χαμηλότερα στις 8.287 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,22% στις 3.012 μονάδες. 

Η ΕΚΤ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι αναμένει πως τα επιτόκια θα παραμείνουν στα τρέχοντα ή και χαμηλότερα επίπεδα τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο του 2020 και σε κάθε περίπτωση, όσο χρειαστεί ώστε να διασφαλιστεί η συνεχιζόμενη σύγκλιση του πληθωρισμού προς τον στόχο της μεσοπρόθεσμα.

Η κεντρική τράπεζα επισημαίνει ακόμη ότι σχεδιάζει να συνεχίσει να επανεπενδύει τα κεφάλαια από κρατικά ομόλογα που ωριμάζουν και έχουν αγοραστεί με βάση το πρόγραμμα APP για εκτεταμένη χρονική περίοδο, πέραν της ημερομηνίας που θα ξεκινήσουν οι αυξήσεις επιτοκίων.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας διολίσθησαν κατά 10.000 στις 206.000 την εβδομάδα που έληξε στις 20 Ιουλίου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση την Πέμπτη.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι νέες αιτήσεις θα ανέρχονταν στις 218.000.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,18% στα 56,15 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει οριακά 0,01%, στα 1.423 δολάρια η ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,164 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,07%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της 3Μ πραγματοποιεί άνοδο 3%, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

Βουτιά 7% καταγράφει η μετοχή της Ford, τη μεγαλύτερη για την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία τους τελευταίους 18 μήνες. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v