Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φρενάρει η Wall μετά την τριήμερη άνοδο

Μείωση φορολογίας μισθωτών φέρεται να εξετάζει η αμερικανική κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την χαμηλή ανάπτυξη. Το βλέμμα στα πρακτικά της Fed (αύριο), στο συμπόσιο των κεντρικών τραπεζών και στη σύνοδο της G7 αυτή την εβδομάδα.

Φρενάρει η Wall μετά την τριήμερη άνοδο

Μικρές διακυμάνσεις στη Wall Street την Τρίτη, με την ανάκαμψη της αμερικανικής αγοράς να κάνει μία παύση.

O Dow Jones υποχωρεί 0,4%, στις 26.031 μονάδες, ο S&P 500 διολισθαίνει 0,6%, στις 2.906 μονάδες, ενώ ο Nasdaq χάνει 0,5%, στις 7.965 μονάδες.

Δημοσιεύματα των Washington Post και New York Times αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Τραμπ συζητά το ενδεχόμενο μείωσης των φόρων μισθωτών υπηρεσιών ως ένας τρόπος αντιμετώπισης της πιο χαμηλής οικονομικής ανάπτυξης.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δεν επιβεβαίωσε τα ρεπορτάζ, λέγοντας ότι μία μείωση της φορολογίας των μισθωτών «δεν είναι κάτι που εξετάζεται αυτή τη στιγμή».

Στο επίκεντρο των traders παραμένουν οι εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας, μετά την ανακοίνωση παράτασης της περιόδου χάριτος από την Ουάσιγκτον προς την κινεζική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Huawei. Όπως ενημέρωσε ο Γουίλμπουρ Ρος, θα έχει για 90 ακόμη μέρες τη δυνατότητα να κάνει αγορές από αμερικανικές επιχειρήσεις.

Οι επενδυτές παρακολουθούν και την ευρύτερη οικονομία. Την Τετάρτη, η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Fed) δημοσιεύει τα πρακτικά της τελευταίας της συνεδρίασης, ενώ αργότερα αυτή την εβδομάδα γίνεται το συμπόσιο των κεντρικών τραπεζιτών στο Jackson Hole, καθώς και η συνεδρίαση της G7.

Aργά το βράδυ της Δευτέρας, ο Ντόναλντ Τραμπ άσκησε νέα κριτική κατά της Fed, ζητώντας από την κεντρική τράπεζα να εξετάσει πιο βαθιές μειώσεις των επιτοκίων, περίπου 1%. Την ίδια ώρα ωστόσο διεμήνυσε για ακόμη μία φορά ότι η αμερικανική οικονομία είναι σε καλή φόρμα, παρά την εμπορική σύγκρουση με την Κίνα.

Οι επενδυτές επικεντρώνονται κυρίως στα μηνύματα που επικοινωνεί η αγορά ομολόγων για τη συνολική υγεία της οικονομίας. Σήμερα, η απόδοση του 10ετούς Treasury υποχωρεί 4,3 μονάδες βάσης, στο 1,55% ενώ του 2ετούς με μικρότερη πτώση, κατά 2,7 μονάδες βάσης, διαμορφώνεται στο 1,51%.

Στην αγορά συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου -έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχύεται 0,1%, στα 98,42, ενώ στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό με οριακή άνοδο βρίσκεται στα $56,23 ανά βαρέλι. Κέρδη 0,24% για τον χρυσό, στα 1.516,10 δολάρια/ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v