Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λιανεμπόριο και Fed ώθησαν τη Wall Street

Ισχυρή άνοδο σημείωσε το αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Dow Jones να κερδίζει 240 μονάδες. «Άλμα» για τις μετοχές των Target (+20%) και Lowe’s (+10,4). Πτώση για το πετρέλαιο. Αμετάβλητος ο χρυσός.

Λιανεμπόριο και Fed ώθησαν τη Wall Street

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα των εταιριών λιανικού εμπορίου Target (+20%) και Lowe’s (+10,4).

«Η κατανάλωση τα πηγαίνει καλά και δημιουργεί περισσότερο χρήμα. Είναι σημαντικό που ξοδεύονται περισσότερα χρήματα», ανέφερε ο αναλυτής Becky Quick στο CNBC. «Οι Αμερικανοί καταναλωτές συνεχίζουν να ξοδεύουν και με αυτόν τον τρόπο κρατούν την αμερικανική οικονομία σε καλή κατάσταση», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι η αντιστροφή της καμπύλης στις αποδόσεις του 10ετούς με του 2ετούς ομολόγου είχαν δημιουργήσει ανησυχίες για επικείμενη ύφεση της αμερικανικής οικονομίας. Ωστόσο τα ισχυρά αποτελέσματα των εταιρειών του λιανεμπορίου καθησύχασαν τους επενδυτές παρόλο που και σήμερα οι καμπύλες αποδόσεων του 10ετούς και του 2ετούς διασταυρώθηκαν για λίγο.

Στο μεταξύ στη δημοσιότητα δόθηκαν τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed. Ειδικότερα, σε δίλημμα φαίνεται να βρέθηκαν οι αξιωματούχοι της Fed για το αν θα έπρεπε να προχωρήσουν σε μεγαλύτερη μείωση των επιτοκίων.

Κάποιοι από τους συμμετέχοντες δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν μεγαλύτερη μείωση και συγκεκριμένα κατά 50 μονάδες βάσης προκειμένου να τονωθεί ο πληθωρισμός που είναι ιδιαίτερα χαμηλός.

Υπενθυμίζεται ότι στη διήμερη συνεδρίαση στις 30-31 Ιουλίου η Fed προχώρησε σε μείωση του βασικού επιτοκίου κατά 25 μονάδες βάσης.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,93% ή 240 μονάδες στις 26.202, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,82% στις 2.924 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,9% στις 8.020 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Nike (+2,7%), Boeing (+2,4%) και Cisco Systems (+1,8%) ενώ πτώση κατέγραψε μόνο ο τίτλος της Walmart (-0,1%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,8% στα 55,68 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη στα 1.515 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,1% έναντι του ευρώ στο 1,1087 δολ. από 1,1096 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά των ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς ενισχύθηκε κατά δύο μονάδες βάσης στο 1,58%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v