Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανέκαμψε η Wall Street μετά το sell off

Με κέρδη πάνω από 1% έκλεισαν και οι δείκτες. Άνοδος 1,9% για την Apple. Ενισχύθηκε το δολάριο έναντι του ευρώ. Απώλειες για το αργό. Στο 1,53% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Ανέκαμψε η Wall Street μετά το sell off

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα εν μέσω αισιοδοξίας για πιθανή αποκλιμάκωση της εμπορικής κόντρας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. 

O Dow Jones ενισχύθηκε 1,05% στις 25.897 μονάδες, ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 1,32% στις 7.853 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινήθηκε 1,1% υψηλότερα στις 2.878 μονάδες. 

Ο Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η κινεζική κυβέρνηση προχώρησε σε τηλεφωνική επικοινωνία με την ομάδα του στην Ουάσιγκτον την Κυριακή και ζήτησε να ξεκινήσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες.

«Η Κίνα τηλεφώνησε χθες το βράδυ στους κορυφαίους εμπορικούς διαπραγματευτές μας και είπε “ας επιστρέψουμε στο τραπέζι [του διαλόγου]”, οπότε θα επιστρέψουμε και νομίζω ότι θέλουν να κάνουν κάτι. Εχουν πληγεί τόσο σοβαρά, ενώ καταλαβαίνουν ότι αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να γίνει κάτι και έχω μεγάλο σεβασμό σε αυτό. Είναι μία πολύ θετική εξέλιξη για τον κόσμο», είπε από τη Γαλλία και τη Σύνοδο των Επτά.

«Υπάρχει αισιοδοξία ότι οι ΗΠΑ και Κίνα μπορεί να ξεκινήσουν εκ νέου συνομιλίες, αλλά υπάρχει και μια διστακτικότητα» δήλωσε αναλυτής στο CNBC. O ίδιος ανέφερε επίσης ότι ο όγκος συναλλαγών ήταν μικρότερος από ότι συνήθως.

Oι δείκτες υποχώρησαν πάνω από 2% την Παρασκευή, με τον Dow Jones να «διαγράφει» 623 μονάδες. Ο βιομηχανικός δείκτης έκλεισε την εβδομάδα με απώλειες 1%, καταγράφοντας την τέταρτη διαδοχική εβδομαδιαία πτώση.

Από την αρχή του Αυγούστου οι δείκτες έχουν καταγράψει απώλειες πάνω από 3%, καθώς κλιμακώνονται οι εμπορικές εντάσεις. Ασφαλή καταφύγια όπως ο χρυσός, το ασήμι και τα αμερικανικά ομόλογα έχουν σημειώσει ισχυρά κέρδη.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών ενισχύθηκαν κατά 2,1% τον Ιούλιο, έναντι εκτίμησης για άνοδο ύψους 1,2%. Τον Ιούνιο είχαν ενισχυθεί κατά 1,8%.Εξαιρουμένων των παραγγελιών του τομέα μεταφορών, κινήθηκαν αρνητικά κατά 0,4% -τον Ιούνιο είχαν άνοδο κατά 1%-, ενώ εξαιρουμένου του τομέα άμυνας, οι παραγγελίες ήταν 1,4% υψηλότερα από 3,1% τον Ιούνιο.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου κινείται μία μονάδα βάσης χαμηλότερα, στο 1,53%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, το αμερικανικό αργό διέγραψε τα κέρδη και έκλεισε με απώλειες για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, στα $53,7 ανά βαρέλι. Ο χρυσός έκλεισε με οριακή πτώση 0,1% στα 1.536 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,117 δολ./ευρώ.

Στο ταμπλό, η Apple έκλεισε με κέρδη 2%, ανακάμπτοντας από τη βουτιά 4% της Παρασκευής, αντιδρώντας στις ειδήσεις για την πορεία της εμπορικής κόντρας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v