Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Ανοδικά κινήθηκε ο Dow Jones ενώ υποχώρησαν οι S&P και Nasdaq. Νέα αντιστροφή της καμπύλης των αμερικανικών ομολόγων. «Άλμα» 4,2% για την μετοχή της Boeing. Πτώση για πετρέλαιο και χρυσό.

Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Μικτά πρόσημα στη Wall Street με την με την προσοχή των επενδυτών να βρίσκεται στραμμένη στην ομιλία του επικεφαλής της Fed, Τζέρομ Πάουελ την Παρασκευή στο Τζάκσον Χολ και στη νέα αντιστροφή της καμπύλης των αμερικανικών ομολόγων.

Νωρίτερα η Κεντρική Τραπεζίτης του Κάνσας, Esther George, δήλωσε στο CNBC ότι δεν ήταν απαραίτητη η μείωση των επιτοκίων τον προηγούμενο μήνα. Ωστόσο η αγορά αναμένει και δεύτερη μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο κατά 25 μονάδες βάσης.

Στο μεταξύ, η νέα αντιστροφή της καμπύλης των αποδόσεων του 10ετούς με του 2ετούς ομολόγου στις ΗΠΑ, την τρίτη μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων, προβλημάτισε τους επενδυτές.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τους αναλυτές η αντιστροφή της καμπύλης των ομολόγων δίνει σήμα επικείμενης ύφεσης της αμερικανικής οικονομίας.

Στο μέτωπο της απασχόλησης, χαμηλότερα κινήθηκε ο αριθμός των ανθρώπων που υπέβαλε για πρώτη φορά αίτηση επιδόματος ανεργίας, στις Ηνωμένες Πολιτείες, στα μέσα Αυγούστου.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, οι νέες αιτήσεις, που είναι και μία καλή μέτρηση για τις απολύσεις, υποχώρησαν κατά 12.000, φτάνοντας στις 209.000 τις επτά ημέρες που ολοκληρώθηκαν στις 17 Αυγούστου.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση ανέμεναν ότι θα φτάσουν στις 215.000.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,19% ή 50 μονάδες στις 26.252, ο S&P σημείωσε πτώση μόλις 0,05% στις 2.922 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,36% στις 7.991 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Boeing (+4,2%), JP Morgan (+1,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των UnitedHealth (-2,8%) και Dow Inc. (-2,7%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,6% στα 55,35 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,5% στα 1.508 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε οριακή άνοδο έναντι του ευρώ στο 1,1086 δολ. από 1,1087 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά των ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς ενισχύθηκε κατά δύο μονάδες βάσης στο 1,61%.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v