Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Με μεικτά πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές με το βλέμμα των επενδυτών στο εμπορικό μέτωπο. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Στο 1,53% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Οι αμερικανικές μετοχές επιχειρούν να κλείσουν σε θετικό έδαφος για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, με τους επενδυτές να έχουν το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις από την εμπορική κόντρα των ΗΠΑ με την Κίνα. 

Ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,2% στις 26.396 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 0,35% στις 7.948 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,01% στις 2.925 μονάδες.

To κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα παραμένουν σε επικοινωνία. Την Πέμπτη εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας είχε δηλώσει πως το Πεκίνο δεν επιθυμεί μια κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης προσωπικής κατανάλωσης (PCE) ενισχύθηκε 1,4% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο από 1,3% τον προηγούμενο μήνα. 

Άνοδο 0,1% κατέγραψε το προσωπικό εισόδημα, ενώ οι καταναλωτικές δαπάνες κινήθηκαν 0,4% υψηλότερα. Το ποσοστό αποταμίευσης υποχώρησε στο 7,7%. 

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν βούτηξε στις 89,8 μονάδες από 98,4 τον Ιούλιο, αρκετά χαμηλότερα από τις 92,1 μονάδες που είχε μετρηθεί αρχικά.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,65% στα 56,38 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,1% στα 1.535 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. H ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,104 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημειώνει άνοδο δύο μονάδες βάσης στο 1,526%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tesla πραγματοποιεί άλμα 4% στα 230 δολάρια. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία κέρδισε απαλλαγή από τον κινεζικό φόρο 10% επί των πωλήσεων αυτοκινήτων, μετά την επίσκεψη του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας, Ελον Μασκ, στη χώρα.

Η εξαίρεση, που προηγουμένως εφαρμοζόταν μόνο στις εγχώριες ηλεκτρικές αυτοκινητοβιομηχανίες, επηρεάζει όλα τα μοντέλα της Tesla που πωλούνται στην Κίνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v