Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street με στήριξη από την ενέργεια

Σε θετικό έδαφος γύρισαν οι δείκτες με τον Dow Jones να επιστρέφει πάνω από τις 26.000 μονάδες. Κέρδη 2% για το αργό. Στο 1,45% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ.

Ανοδος στη Wall Street με στήριξη από την ενέργεια

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη καθώς η άνοδος της τιμής του πετρελαίου ενισχύει τον ενεργειακό τομέα, αλλά η περαιτέρω αντιστροφή της καμπύλης των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και οι φόβοι για επικείμενη ύφεση βάζουν «ταβάνι» στην ανοδική κίνηση των μετοχών.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,9% στις 26.026 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,27% υψηλότερα στις 7.850 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,6% στις 2.888 μονάδες. 

Ο ενεργειακός τομέας του S&P 500 καταγράφει άνοδο 1,7%, με τη μετοχή της Ciramex Energy να πραγματοποιεί άλμα 11%. Η μετοχή της ExxonMobil ενισχύεται 0,9%, της Chevron 1% και της ConocoPhillips 2,35%.

Ωστόσο, οι ανησυχίες ότι η αμερικανική οικονομία μπορεί να εισέλθει σε ύφεση συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις στο επενδυτικό κλίμα. Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε 6 μονάδες βάσης έναντι της απόδοσης του 2ετούς τίτλου, η μεγαλύτερη διαφορά από το 2007, εντείνοντας τους φόβους για ότι η αμερικανική οικονομία μπορεί να εισέλθει σύντομα σε ύφεση. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2,5% στα 56,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει οριακή πτώση 0,04% στα 1.551 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται οριακά έναντι του ευρώ και του γεν. Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η στερλίνα, μετά την απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να ζητήσει από τη βασίλισσα Ελισάβετ την αναστολή της λειτουργίας του κοινοβουλίου.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tiffany πραγματοποιεί άλμα 4%, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Άνοδο 3,8% σημειώνει η μετοχή της Hewlett Packard. Η τεχνολογική εταιρεία ανακοίνωσε πτώση στα κέρδη δεύτερου τριμήνου η οποία ήταν μικρότερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v