Ανοδος στη Wall Street με στήριξη από την ενέργεια

Σε θετικό έδαφος γύρισαν οι δείκτες με τον Dow Jones να επιστρέφει πάνω από τις 26.000 μονάδες. Κέρδη 2% για το αργό. Στο 1,45% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ.

Ανοδος στη Wall Street με στήριξη από την ενέργεια

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη καθώς η άνοδος της τιμής του πετρελαίου ενισχύει τον ενεργειακό τομέα, αλλά η περαιτέρω αντιστροφή της καμπύλης των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων και οι φόβοι για επικείμενη ύφεση βάζουν «ταβάνι» στην ανοδική κίνηση των μετοχών.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,9% στις 26.026 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,27% υψηλότερα στις 7.850 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,6% στις 2.888 μονάδες. 

Ο ενεργειακός τομέας του S&P 500 καταγράφει άνοδο 1,7%, με τη μετοχή της Ciramex Energy να πραγματοποιεί άλμα 11%. Η μετοχή της ExxonMobil ενισχύεται 0,9%, της Chevron 1% και της ConocoPhillips 2,35%.

Ωστόσο, οι ανησυχίες ότι η αμερικανική οικονομία μπορεί να εισέλθει σε ύφεση συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις στο επενδυτικό κλίμα. Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε 6 μονάδες βάσης έναντι της απόδοσης του 2ετούς τίτλου, η μεγαλύτερη διαφορά από το 2007, εντείνοντας τους φόβους για ότι η αμερικανική οικονομία μπορεί να εισέλθει σύντομα σε ύφεση. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2,5% στα 56,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει οριακή πτώση 0,04% στα 1.551 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται οριακά έναντι του ευρώ και του γεν. Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η στερλίνα, μετά την απόφαση του Μπόρις Τζόνσον να ζητήσει από τη βασίλισσα Ελισάβετ την αναστολή της λειτουργίας του κοινοβουλίου.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Tiffany πραγματοποιεί άλμα 4%, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Άνοδο 3,8% σημειώνει η μετοχή της Hewlett Packard. Η τεχνολογική εταιρεία ανακοίνωσε πτώση στα κέρδη δεύτερου τριμήνου η οποία ήταν μικρότερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v