Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street με το βλέμμα στο εμπόριο

Απώλειες καταγράφουν οι δείκτες στην πρώτη συνεδρίαση μετά τους νέους δασμούς Τραμπ στην Κίνα. Αλμα 1% για τον χρυσό. Βουτάει 3% το αργό. Στο 1,49% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Υποχωρεί η Wall Street με το βλέμμα στο εμπόριο

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη καθώς επανέρχονται οι ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας, μετά τους νέους δασμούς που επέβαλε η κυβέρνηση Τραμπ.

O Dow Jones υποχωρεί 1,45% στις 26.009 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,07% χαμηλότερα στις 7.877 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 0,98% στις 2.897 μονάδες. 

Το κλίμα επιδεινώθηκε και από δημοσίευμα του Bloomberg που ανέφερε ότι η Ουάσιγκτον και το Πεκίνο δυσκολεύονται να καταλήξουν σε συμφωνία για την ημερομηνία της επίσκεψης Κινέζων αξιωματούχων στις ΗΠΑ για τη συνέχιση των εμπορικών διαπραγματεύσεων. 

Εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε την Τρίτη το Πεκίνο να κλείσει γρήγορα μια εμπορική συμφωνία, γιατί μετά το 2020 οι όροι θα είναι πολύ πιο σκληροί. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης μεταποίησης του ινστιτούτου ISM διολίσθησε στις 49,1 μονάδες τον Αύγουστο, χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Ιανουάριο του 2016.

Οποιαδήποτε μέτρηση κάτω από τις 50 μονάδες αντανακλά συρρίκνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας.

Ιδιαίτερα αρνητική ήταν η μέτρηση για τις νέες παραγγελίες, οι οποίες υποχώρησαν σε χαμηλό επτά ετών, ενώ ο δείκτης παραγωγής κατέγραψε τη χειρότερη επίδοση από το τέλος του 2015.

Η βουτιά στην παραγωγή και τη ζήτηση έγινε αισθητή και στην αγορά εργασίας, με τον δείκτη απασχόλησης να διαμορφώνεται στο 47,4, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2016.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο βουτάει 3,3% στα 53,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 1% στα 1.545 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ καταγράφει οριακές απώλειες έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0938 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 1,49%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v