Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street με στήριξη από το Χονγκ Κονγκ

Τη σκυτάλη από τις παγκόσμιες αγορές παίρνουν οι αμερικανικές μετοχές, με τον Nasdaq να κινείται 1% υψηλότερα. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Πτώση για τον χρυσό. Στο 1,49% το αμερικανικό 10ετές.

Ανοδος στη Wall Street με στήριξη από το Χονγκ Κονγκ

Υψηλότερα κινούνται οι δείκτες την Τετάρτη, παίρνοντας τη σκυτάλη από το ράλι στις ευρωπαϊκές και ασιατικές αγορές, το οποίο οι αναλυτές συνέδεσαν με την απόφαση του Χονγκ Κονγκ να αποσύρει το νομοσχέδιο έκδοσης στην Κίνα.

O Dow Jones ενισχύεται 0,7% στις 26.307 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1% υψηλότερα στις 7.956 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,74%, στις 2.972 μονάδες. 

Η επικεφαλής της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ Κάρι Λαμ αναμένεται να ανακοινώσει την Τετάρτη την επίσημη απόσυρση του νομοσχεδίου έκδοσης στην Κίνα, σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης.

Η πρώην βρετανική αποικία βιώνει εδώ και τρεις μήνες τη σοβαρότερη πολιτική κρίση της μετά την επανένωση με την Κίνα, το 1997.

Σχεδόν καθημερινά οργανώνονται κινητοποιήσεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταπάτηση των ελευθεριών και τις εντεινόμενες παρεμβάσεις του Πεκίνου στο Χονγκ Κονγκ.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το εμπορικό έλλειμμα διολίσθησε 2,7%, στα 54 δισ. δολάρια.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι το έλλειμμα θα συρρικνωνόταν στα 53,5 δισ. δολάρια τον Ιούλιο.

Εν τω μεταξύ, το έλλειμμα στο εμπόριο αγαθών με την Κίνα αυξήθηκε 9,4% στα 32,8 δισ. δολάρια, με τις εισαγωγές να ενισχύονται 6,4%. Οι εξαγωγές στην Κίνα υποχώρησαν 3,3% τον Ιούλιο. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2,7% στα 55,45 δολάρια το βαρέλι, ανακάμπτοντας από τις χθεσινές βαριές απώλειες. Πτώση 0,3% σημειώνει ο χρυσός, υποχωρώντας από τα υψηλά έξι ετών στα 1.551 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1015 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 1,49%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v