Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χονγκ Κονγκ και Fed έδωσαν ώθηση στη Wall Street

Επέστρεψαν οι αγοραστές στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Dow Jones να κερδίζει 237 μονάδες. Παραμένει μέτρια η ανάπτυξη στις ΗΠΑ σύμφωνα με τη Beige Book. «Άλμα» 4,3% για το πετρέλαιο. Υποχώρησε το δολάριο.

Χονγκ Κονγκ και Fed έδωσαν ώθηση στη Wall Street

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street καθώς φαίνεται να αποκλιμακώνεται η ένταση στο Χονγκ Κονγκ μετά την απόσυρση του νομοσχεδίου έκδοσης στην Κίνα που είχε προκαλέσει την χειρότερη πολιτική κρίση των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα.

Στο εμπορικό μέτωπο, ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε ότι η Κίνα θέλει να καταλήξει σε εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ ενώ αναφερόμενος στην Huawei, υποστήριξε ότι δεν θέλει να συζητήσει με το Πεκίνο για τον αποκλεισμό της από την αμερικανική αγορά καθώς αποτελεί «μεγάλη ανησυχία για τον στρατό μας, τις υπηρεσίες πληροφοριών, και δεν κάνουμε συναλλαγές μαζί της».

Παράλληλα, στη δημοσιότητα δόθηκε η Beige Book σύμφωνα με την οποία η οικονομία συνεχίζει να «τρέχει» με μέτριους ρυθμούς παρά την αβεβαιότητα στο εμπόριο.

«Αν και παραμένουν οι ανησυχίες για τους δασμούς και την εμπορική πολιτική, η πλειονότητα των επιχειρήσεων είναι αισιόδοξη για το βραχυπρόθεσμο outlook» επισημαίνεται στην έκθεση της Fed.

Στο μεταξύ, μικρή πτώση σημείωσε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Ιούλιο λόγω της ανάκαμψης των εξαγωγών, αλλά το ευαίσθητο πολιτικά έλλειμμα με την Κίνα εκτινάχτηκε σε υψηλό έξι μηνών.

Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι το εμπορικό έλλειμμα διολίσθησε 2,7% στα 54 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι το έλλειμμα θα συρρικνωνόταν στα 53,5 δισ. δολάρια τον Ιούλιο.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,91% ή 237 μονάδες στις 26.355, ο S&P σημείωσε άνοδο 1,08% στις 2.937 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,3% στις 7.976 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Intel (+4%) και Walgreens Boots (+2,1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των UnitedHealth (-1,5%) και Pfizer (-0,9%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου «εκτοξεύτηκε» 4,3%στα 56,26 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,3% στα 1.560 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση 0,5% έναντι του ευρώ στο 1,1029 δολ. από 1,0974 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς ενισχύθηκε κατά μία μονάδα βάσης στο 1,46%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v