Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall με το βλέμμα στο εμπόριο

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες με τους επενδυτές να παρακολουθούν την πορεία των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας. Απώλειες για τον χρυσό. Διολισθαίνει το δολάριο. Στο 1,62% το αμερικανικό 10ετές.

Ανοδος στη Wall με το βλέμμα στο εμπόριο

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, εν μέσω αντικρουόμενων δημοσιευμάτων για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων των ΗΠΑ με την Κίνα. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,8% στις 26.586 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,9% υψηλότερα στις 7.976 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,8% στις 2.945 μονάδες. 

Η South China Morning Post μετέδωσε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν σημείωσαν καμία πρόοδο στις συνομιλίες που διεξήχθησαν τη Δευτέρα και την Τρίτη στην Ουάσινγκτον. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κινεζική αντιπροσωπεία, επικεφαλής της οποίας είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λίου Χε, σχεδιάζει να αποχωρήσει από την Ουάσινγκτον εντός της ημέρας, έπειτα από μόλις μία συνάντηση σε επίπεδο υπουργών.

Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος διέψευσε την πληροφορία ότι ο Λίου Χε θα επιστρέψει στην πατρίδα του εντός της ημέρας, μετέδωσε ρεπόρτερ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNBC. «Δεν είμαστε ενήμεροι για κάποια αλλαγή στο πρόγραμμα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης [της Κίνας] αυτή τη στιγμή», διαβεβαίωσε η αμερικανική προεδρία, κατά το δίκτυο.

Νωρίτερα, οι New York Times μετέδωσαν ότι ο Τραμπ ετοιμάζεται να κάνει κάποιες παραχωρήσεις στη Huawei και να επιτρέψει σε αμερικανικές εταιρείες να πουλάνε στην κινεζική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία κάποια μη ευαίσθητα προϊόντα. Η είδηση οδήγησε τα ασιατικά χρηματιστήρια υψηλότερα.

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί την Παρασκευή με τον Κινέζο αντιπρόεδρο στον Λευκό Οίκο, ενώ επανέλαβε ότι η Κίνα θέλει να κάνει εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ παρέμεινε αμετάβλητος στο 1,7% τον Σεπτέμβριο. Σταθερός στο 2,4% διατηρήθηκε και ο δομικός πληθωρισμός. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,1% στα 53,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,3%, στα 1.508 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,102 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται 3 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 1,62%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v