Το εμπόριο επέστρεψε τους αγοραστές στη Wall Street

Ανέκαμψε το αμερικανικό χρηματιστήριο μετά από δύο πτωτικές συνεδριάσεις. Αισιοδοξία για το εμπόριο. Διχασμένοι οι αξιωματούχοι της Fed. Υποχώρησε το δολάριο. Στο 1,57% το αμερικανικό 10ετές ομόλογο.

Το εμπόριο επέστρεψε τους αγοραστές στη Wall Street

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street μετά από δημοσιεύματα για μια πιθανή μερική εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας.

Ειδικότερα, δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε ότι το Πεκίνο είναι έτοιμο να αποδεχτεί μια μερική εμπορική συμφωνία ενώ οι FT μετέδωσαν ότι Κινέζοι αξιωματούχοι υποσχέθηκαν να αυξήσουν τις αγορές αμερικανικών αγροτικών προϊόντων κατά 10 δισ. δολάρια τον χρόνο, σε μία προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία στον νέο γύρο διαπραγματεύσεων, που ξεκινάει την Πέμπτη.

Στο μεταξύ, η πλειονότητα των αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ τάχθηκαν υπέρ μιας μείωσης των επιτοκίων των Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη, αλλά εμφανίζονται όλο και πιο διχασμένοι όσον αφορά την πορεία που πρέπει να ακολουθήσει από εδώ και πέρα η νομισματική πολιτική.

Τα πρακτικά δείχνουν ακόμα ότι στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας συμφώνησαν ότι θα πρέπει σύντονα να συζητήσουν αν θα αυξήσουν το μέγεθος του ισολογισμού, μετά την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά repos.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,7% ή 182 μονάδων στις 24.346, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,91% στις 2.919 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,02% στις 7.903 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Microsoft (+1,8%) και Intel Corp. (+1,6%) και ενώ πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Johnson & Johnson (-2%) και Goldman Sachs (-0,2%) .

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου κινήθηκε οριακά χαμηλότερα στα 52,50 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,6% στα 1.512 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,0979 δολ. από 1,0958 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς σημείωσε άνοδο τεσσάρων μονάδων βάσης στο 1,57%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v