Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη σερί άνοδος στη Wall Street

Άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Dow Jones να κερδίζει 150 μονάδες. Αισιοδοξία για το εμπόριο. Υποχώρησε το δολάριο. Στο 1,6% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

Δεύτερη σερί άνοδος στη Wall Street

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street καθώς αναπτερώθηκαν οι ελπίδες για μερική ή και συνολική εμπορική συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας μετά από Tweet του Ντόναλντ Τραμπ που ενημέρωνε ότι θα συναντηθεί την Παρασκευή με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης Λίου Χε.

Νωρίτερα, δημοσίευμα της εφημερίδα South China Morning Post, υποστήριζε ότι η κινεζική αντιπροσωπεία, επικεφαλής της οποίας είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, σχεδίαζε να αποχωρήσει από την Ουάσινγκτον εντός της ημέρας, έπειτα από μόλις μία συνάντηση σε επίπεδο υπουργών.

Στο μεταξύ, ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε αμετάβλητος τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο, ανοίγοντας τον δρόμο στη Fed για περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων.Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Marketwatch προέβλεπαν άνοδο 0,1%.

Ο πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος και σε ετήσια βάση, στο 1,7%.

Στο μέτωπο της απασχόλησης, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας υποχώρησαν την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, κοντά στο πιο χαμηλό σημείο 50 ετών, υποδηλώνοντας ότι οι απολύσεις στις ΗΠΑ δεν έχουν αυξηθεί πολύ, ακόμη και αν οι προσλήψεις και η οικονομία έχουν κατεβάσει ταχύτητα.

Σύμφωνα με το MarketWatch, οι νέες αιτήσεις κινήθηκαν καθοδικά κατά 10.000, φτάνοντας στις 210.000 τις επτά ημέρες που ολοκληρώθηκαν στις 5 Οκτωβρίου.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση προέβλεπαν ότι θα φτάσουν τις 220.000 σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,57% ή 150 μονάδων στις 24.496, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,64% στις 2.938 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,6% στις 7.950 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Caterpillar (+2,9%) και Dow Inc. (+2%) ενώ πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Cisco Systems (-1,4%) και Boeing (-1,1%) .

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου κινήθηκε ανοδικά 1,8% στα 53,55 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,8% στα 1.500 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,1009 δολ. από 1,0970 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς σημείωσε άνοδο έξι μονάδων βάσης στο 1,64%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v