Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα επίπεδα-ρεκόρ κινούνται S&P 500 και Nasdaq

Κέρδη σημειώνουν οι δείκτες, με τους S&P 500 και Nasdaq να σκαρφαλώνουν σε νέα υψηλά. Άνοδος πάνω από 1% για το αργό. Στο 1,7% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Σε νέα επίπεδα-ρεκόρ κινούνται S&P 500 και Nasdaq

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή καθώς τα στοιχεία για την αγορά εργασίας ήταν καλύτερα από αυτά που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,9% στις 27.306 μονάδες. O Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,93% στο νέο ιστορικό υψηλό των 8.367 μονάδων, ενώ στο νέο επίπεδο-ρεκόρ των 3.062 μονάδων κινείται ο S&P 500, με άνοδο 0,81%

Η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 128.000 νέες θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο, περισσότερες από όσες ανέμεναν οι οικονομολόγοι. Όπως μεταδίδει το CNBC, ήταν 75.000 περισσότερες από την πρόβλεψη.

Το ποσοστό ανεργίας «τσίμπησε» ελαφρώς, στο 3,6%, αλλά ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις και κοντά στο πιο χαμηλό σημείο των τελευταίων 50 ετών (3,5%).

Το μέσο ωρομίσθιο ενισχύθηκε κατά 0,2% σε μηνιαία βάση και κατά 3% σε ετήσια βάση.

Εν τω μεταξύ, ο κλάδος της μεταποίησης συρρικνώθηκε για τρίτο διαδοχικό μήνα στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο. Συγκεκριμένα, ο δείκτης μεταποίησης του ινστιτούτου ISM διαμορφώθηκε στις 48,3 μονάδες τον Οκτώβριο από 47,8 τον περασμένο μήνα.

Η μέτρηση ήταν χαμηλότερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών οι οποίοι ανέμεναν άνοδο του δείκτη στις 49,1 μονάδες.

Οι μετοχές έλαβαν ώθηση και από το δημοσίευμα του Xinhua που ανέφερε ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα κατέληξαν σε συναίνεση μετά από εμπορικές συνομιλίες την Παρασκευή. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει κέρδη 1,3% στα 54,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,3% στα 1.510 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινείται υψηλότερα έναντι του γεν, ενώ υποχωρεί έναντι της βρετανικής λίρας. Το αμερικανικό νόμισμα σημειώνει οριακή άνοδο έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,115 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διαμορφώνεται στο 1,7%.

Στο ταμπλό, η Exxon Mobil καταγράφει άνοδο 1,5%. Ο πετρελαϊκός κολοσσός ανακοίνωσε αποτελέσματα τριμήνου τα οποία ήταν υψηλότερα των προβλέψεων.

Κέρδη 2,5% σημειώνει η μετοχή της Dow, τα μεγαλύτερα από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v