Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέα επίπεδα-ρεκόρ η Wall Street

Με τους τρεις δείκτες σε νέα ιστορικά υψηλά άνοιξε η αμερικανική αγορά στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. Άνοδος πάνω από 1% για το αργό. Στο 1,76% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Σε νέα επίπεδα-ρεκόρ η Wall Street

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, εν μέσω αισιοδοξίας για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, με τον Dow Jones να ανεβαίνει και αυτός σε νέο υψηλό.

Ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,49% στις 27.480 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,71% στις 8.444 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,97% στις 3.066 μονάδες. 

Την Κυριακή, ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος δήλωσε ότι πολύ σύντομα θα δοθεί άδεια στις αμερικανικές εταιρείες να κάνουν συναλλαγές με την κινεζική Huawei, εκφράζοντας αισιοδοξία για την επίτευξη συμφωνίας.

Ο ίδιος σημείωσε ακόμα ότι η κυβέρνηση Τραμπ ίσως να μη χρειαστεί να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές αυτοκινήτων αργότερα αυτό τον μήνα, μετά από «καλές συνομιλίες» που είχε με αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ευρώπη, την Ιαπωνία και σε άλλες χώρες.

Οι S&P 500 και Nasdaq σκαρφάλωσαν σε επίπεδα-ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα μετά την τρίτη μείωση επιτοκίων της Fed εντός του 2019.

Στήριξη στις μετοχές προσέφεραν και τα στοιχεία για την αγορά εργασίας, τα οποία έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 128.000 θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι εργοστασιακές παραγγελίες υποχώρησαν 0,6% τον Σεπτέμβριο ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου τη Δευτέρα. Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση 0,4% σύμφωνα με δημοσκόπηση του Marketwatch.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει κέρδη 1,16% στα 56,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,1% υψηλότερα στα 1.513 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,115 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς πραγματοποιεί άλμα 5 μονάδων βάσης, στο 1,76%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της McDonald's σημειώνει πτώση 2,5% στα 189 δολάρια, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη, μετά την απόλυση του CEO της εταιρείας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v