Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει στα ρεκόρ η Wall Street

Νέα ιστορικά υψηλά για το αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Dow Jones να περνά πάνω από τις 28.000 μονάδες. Εβδομαδιαία «βουτιά» 3,1% για τον χρυσό. Υποχώρησε το δολάριο.

Επιμένει στα ρεκόρ η Wall Street

Κέρδη στη Wall Street μετά τη δήλωση του οικονομικού συμβούλου του Λευκού Οίκου, Larry Kudlow, ότι είναι πολύ κοντά για υπογραφή η πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα.

Επιπλέον θετικός ήταν ο αντίχτυπος από τις καλές λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις ανέκαμψαν τον Οκτώβριο, αν και οι καταναλωτές περιόρισαν τις αγορές οικιακών ειδών υψηλής αξίας και ρουχισμού, κάτι που μπορεί να μετριάσει τις προσδοκίες για ισχυρές επιδόσεις στην εορταστική περίοδο.

Το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,3% τον περασμένο μήνα σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.  Οι αναλυτές προέβλεπαν μηνιαία άνοδο 0,2%.

Στον αντίποδα, η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ σημείωσε μεγαλύτερη πτώση από ότι προβλεπόταν τον Οκτώβριο, καθώς υποχώρησαν οι τομείς της μεταποίησης, της εξόρυξης και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.

Η Fed ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η βιομηχανική παραγωγή διολίσθησε 0,8% τον Οκτώβριο μετά από απώλειες 0,3% τον Σεπτέμβριο. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη πτώση από τον Μάιο του 2018.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι η βιομηχανική παραγωγή θα κινηθεί 0,4% χαμηλότερα τον περασμένο μήνα.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,8% στις 28.004, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,67% στις 3.117 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,73% στις 8.540 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των UnitedHealth (+5,2%) και Johnson & Johnson (+2,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Walt Disney (-1,9%) και Walmart (-1,8%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 1,7% στα 57,72 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,3% στα 1.468 δολ./oz.

Στην εβδομάδα, το πετρέλαιο κέρδισε 0,8% ενώ ο χρυσός «βούλιαξε» 3,1%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,1054 δολ. από 1,1021 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 1,83%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v