Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ρεκόρ για τους S&P και Nasdaq

Οριακή άνοδος με νέα ιστορικά υψηλά για τους S&P και Nasdaq. Αμετάβλητος ο Dow Jones. Στο επίκεντρο η ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ. Τέταρτη σερί πτώση για τον χρυσό. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Νέα ρεκόρ για τους S&P και Nasdaq

Ανοδικά κινήθηκε η Wall Street μετά την ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ στην Οικονομική Λέσχη της Νέας Υόρκης.

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ είναι κοντά στην υπογραφή της «πρώτης φάσης» μιας εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα, προσθέτοντας ότι η συμφωνία μπορεί να κλείσει σύντομα.

Σημείωσε ωστόσο ότι η Ουάσιγκτον θα αποδεχθεί μια συμφωνία με την Κίνα μόνο άμα είναι καλή για τις ΗΠΑ και τους Αμερικανούς εργαζομένους.

Όσον αφορά την Ευρώπη, ο ίδιος επισήμανε ότι οι εμπορικοί φραγμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι άδικοι για τους Αμερικανούς παραγωγούς. «Ευρωπαϊκή Ένωση: πολύ, πολύ δύσκολη» τόνισε. «Οι φραγμοί που έχουν είναι τρομεροί. Χειρότεροι από της Κίνας από πολλές απόψεις».

Επιπλέον, για άλλη μια φορά o πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγόρησε την Κεντρική Τράπεζα ότι αύξησε τα επιτόκια πολύ γρήγορα ενώ τα μείωσε με πολύ αργό ρυθμό. «Η Fed βάζει τις ΗΠΑ σε ανταγωνιστικό μειονέκτημα έναντι άλλων χωρών», υποστήριξε.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Rockwell Automation εκτοξεύτηκε 10,3% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων ενώ η μετοχή της Advance Auto Parts «βούλιαξε» 7,7% μετά από την ανακοίνωση απογοητευτικών πωλήσεων.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε αμετάβλητος στις 27.691, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,14% στις 3.091 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,26% στις 8.486 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Walt Disney (+1,4%) και Merck & Co (+1,1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Exxon Mobil (-1,4%) και Caterpillar (-1,1%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου κινήθηκε χαμηλότερα μόλις 0,1% στα 56,80 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού υποχώρησε σε νέο χαμηλό τριών μηνών σημειώνοντας πτώση 0,2% στα 1.453 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,1008 δολ. από 1,1034 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 1,92%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v