Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ρεκόρ για τον Dow Jοnes- Απώλειες για S&P, Nasdaq

Σε ιστορικό υψηλό ο Dow Jones με άνοδο μόλις δέκα μονάδων. Πτώση για S&P και Nasdaq. Κέρδισαν τις εντυπώσεις Walgreens Boots (+5%) και Boeing (+4,6%). Σε χαμηλό τριών μηνών ο χρυσός.

Νέο ρεκόρ για τον Dow Jοnes- Απώλειες για S&P, Nasdaq

Μικτά πρόσημα στη Wall Street καθώς προβληματίζουν οι εξελίξεις στο εμπόριο μετά την διάψευση του Ντόναλντ Τραμπ ότι έχει συμφωνήσει σε σταδιακή απόσυρση των δασμών με την Κίνα.

Στο μεταξύ, «άλμα» 5% σημείωσε η μετοχή της Walgreens Boots μετά από δημοσίευμα του Bloomberg ότι η KKR έχει προσέγγισε τον φαρμακευτικό κολοσσό για τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία.

H εταιρεία private equity ετοιμάζει πρόταση για την εξαγορά της Walgreens και την έξοδό της από το χρηματιστήριο. Ακόμα δεν έχει ληφθεί κάποια οριστική απόφαση και οι Walgreens και KKR μπορεί να μην καταλήξουν σε συμφωνία, τόνιζαν οι πηγές.

Επιπλέον, ισχυρή άνοδο σημείωσε και η μετοχή της Boeing (+4,6%) μετά από ανακοίνωση της εταιρείας ότι αναμένει τα προσγειωμένα 737 MAX να είναι και πάλι διαθέσιμα για εμπορικές πτήσεις τον Ιανουάριο.

Στο μέτωπο των επιτοκίων, η αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας, Έρικ Ρόζενγκρεν υποστήριξε ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε καλή κατάσταση και τα τελευταία οικονομικά στοιχεία δεν αλλάζουν την άποψη του ότι η τελευταία μείωση επιτοκίου από τη Fed δεν ήταν αναγκαία.

«Θεωρώ ότι η αμερικανική οικονομία είναι σε σχετικά καλή κατάσταση αυτή τη στιγμή» δήλωσε στο Reuters ο αξιωματούχος της Fed. «Το ΑΕΠ δείχνει να αναπτύσσεται κοντά στα δυνητικά επίπεδα» πρόσθεσε.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,04% ή 10 μονάδων στις 27.691, ο S&P κατέγραψε απώλειες 0,26% στις 3.084 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,19% στις 8.464 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Walgreens Boots (+5%) και Boeing (+4,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Goldman Sachs (-1,9%) και 3M (-1,8%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου κινήθηκε χαμηλότερα 0,7% στα 56,86 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε σε νέο χαμηλό τριών μηνών σημειώνοντας πτώση 0,4% στα 1.457 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1037 δολ. από 1,1019 την προηγούμενη μέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v