Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώτη φορά πάνω από τις 3100 μονάδες ο S&P 500

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ κινούνται οι S&P 500 και Nasdaq μετά την ομιλίας Τραμπ για το εμπόριο. Ενισχύεται το δολάριο. Στο 1,93% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Πρώτη φορά πάνω από τις 3100 μονάδες ο S&P 500

Μικρή άνοδο καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, με τους S&P 500 και Νasdaq να κινούνται σε νέα ιστορικά υψηλά καθώς οι επενδυτές «χωνεύουν» την ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ για το εμπόριο. 

Ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,2% στις 27.754 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,57% υψηλότερα στις 8.507 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,45% υψηλότερα, στις 3.101 μονάδες.

Ο Τραμπ υποστήριξε σε ομιλία που έδωσε στην Οικονομική Λέσχη της Νέας Υόρκης ότι η Κίνα «πεθαίνει» για να καταλήξει σε εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ. Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ είναι κοντά στην υπογραφή της «πρώτης φάσης» μιας εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα, προσθέτοντας ότι η συμφωνία μπορεί να κλείσει σύντομα.

Σημείωσε ωστόσο ότι η Ουάσιγκτον θα αποδεχθεί μια συμφωνία με την Κίνα μόνο άμα είναι καλή για τις ΗΠΑ και τους Αμερικανούς εργαζομένους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε την Παρασκευή ότι δεν έδωσε έγκριση να αρθούν οι κυρώσεις σε κινεζικά αγαθά, μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει να ακυρώσουν τους υφιστάμενους δασμούς. Toν περασμένο μήνα, ο Τραμπ είχε ανακοινώσει ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα υπέγραφαν αργότερα τον Νοέμβριο την πρώτη φάση μιας εμπορικής συμφωνίας.

Η αισιοδοξία που επικράτησε την περασμένη εβδομάδα σχετικά με τις προοπτικές υπογραφής μιας εμπορικής συμφωνίας οδήγησε τις αμερικανικές μετοχές σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει άνοδο 0,55% στα 57,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,2% στα 1.453 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,102 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς καταγράφει οριακή πτώση στο 1,93%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v