Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με το εμπόριο στο επίκεντρο

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, μετά τα χθεσινά ρεκόρ. Άνοδος για τον χρυσό. Στο 1,87% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Aλμα 7% για Disney.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με το εμπόριο στο επίκεντρο

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές «χωνεύουν» την ομιλία του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ αλλά και τα νέα για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,27% στις 27.768 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,12% χαμηλότερα στις 8.475 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,06% στις 3.089 μονάδες. 

Την Τρίτη, ο S&P 500 και ο Nasdaq έκλεισαν σε επίπεδα-ρεκόρ. 

Οι τρεις δείκτες ξεκίνησαν με απώλειες τη σημερινή συνεδρίαση αλλά γύρισαν γρήγορα σε θετικό έδαφος προτού δεχτούν πιέσεις από δημοσίευμα της Wall Street Journal που επανέφερε τις ανησυχίες για το εμπόριο. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα «έχουν κολλήσει» στο ζήτημα των αγορών αγροτικών προϊόντων

Σε ομιλία του στην Οικονομική Επιτροπή στο Κογκρέσο ο κ. Πάουελ ανέφερε ότι η Fed βλέπει «παρατεταμένη επέκταση» της αμερικανικής οικονομίας. «Το βασικό outlook παραμένει ευνοϊκό», σημείωσε ο κ. Πάουελ. 

Ο ίδιος έστειλε σήμα ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα, εφόσον δεν υπάρξει σημαντική επιδείνωση της οικονομίας. 

Την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στην Οικονομική Λέσχη της Νέας Υόρκης ότι η Κίνα «πεθαίνει» να καταλήξει σε μια εμπορική συμφωνία. Πρόσθεσε ωστόσο πως αν δεν υπάρξει τελικά εμπορική συμφωνία, οι ΗΠΑ θα αυξήσουν σημαντικά τους υφιστάμενους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκε 0,4% τον Οκτώβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν κέρδη 0,3%.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από τον Μάρτιο.

Ο ετήσιος πληθωρισμός, η άνοδος του δείκτη σε ετήσια βάση, διαμορφώθηκε στο 1,8% από 1,7% τον Σεπτέμβριο, ενώ ο δομικός πληθωρισμός ανήλθε στο 2,3%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,8% στα 56,34 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,5% στα 1.461 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1007 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται 4 μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 1,87%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Disney πραγματοποιεί άνοδο 7%, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. H Disney παρουσίασε σήμερα την υπηρεσία video streaming. Η Disney+ ξεκινάει στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ολλανδία. Στις 19 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει να λειτουργεί στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Το κόστος για τις συνδρομές είναι 6,99 δολάρια τον μήνα, ενώ η ετήσια συνδρομή διαμορφώνεται στα 69,99 δολάρια. Η τιμή για το πακέτο που περιλαμβάνει τα Disney+, Hulu και ESPN+ είναι $12,99 τον μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v