Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένουν στα ρεκόρ οι Dow Jones και Nasdaq

Νέα ιστορικά υψηλά έπιασαν οι Dow Jones και Nasdaq σημειώνοντας οριακή άνοδο. Σε αρνητικό έδαφος ο S&P. Προβληματίζει το εμπόριο. Πιέσεις στην τιμή του πετρελαίου. Υψηλότερα ο χρυσός.

Επιμένουν στα ρεκόρ οι Dow Jones και Nasdaq

Μικτά πρόσημα και οριακές διακυμάνσεις για του δείκτες καθώς προβληματίζουν δημοσιεύματα ότι επικρατεί απαισιοδοξία στο Πεκίνο σχετικά με το ενδεχόμενο επίτευξης εμπορικής συμφωνίας, λόγω της απροθυμίας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τους δασμούς που επέβαλε.

Η κυβέρνηση της Κίνας θεωρούσε ότι οι ΗΠΑ είχαν συμφωνήσει στην απόσυρση των συγκεκριμένων δασμών.

Στο μεταξύ, η κυβέρνηση Τραμπ έδωσε νέα παράταση τριών μηνών στην άδεια που είχε χορηγήσει στις αμερικανικές επιχειρήσεις για να συνεχίσουν να συναλλάσσονται με την κινεζική Huawei.

To υπουργείο Εμπορίου είχε βάλει τον Μάιο τη Huawei στη «μαύρη λίστα» επικαλούμενο λόγους εθνικής ασφάλειας, αλλά έκτοτε επέτρεψε στον κινεζικό κολοσσό να αγοράζει αγαθά και υπηρεσίες από αμερικανικές εταιρείες με μια σειρά από τρίμηνες άδειες.

Επιπλέον, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε και η συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον πρόεδρο της Fed, Τζερόμ Πάουελ, για να συζητήσουν «την ανάπτυξη της οικονομίας, την απασχόληση και τον πληθωρισμό».

Ο Τραμπ ανέφερε ότι είχε μια πολύ καλή και εγκάρδια συνάντηση με τον κ. Πάουελ. «Συζητήθηκαν όλα, μεταξύ των οποίων τα επιτόκια, τα αρνητικά επιτόκια, ο χαμηλός πληθωρισμός, η χαλάρωση, η ισχύς του δολαρίου και ο αντίκτυπος της στη μεταποίηση, το εμπόριο με την Κίνα, την Ε.Ε. και άλλους» έγραψε στο Twitter.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,11% στις 28.035, ο S&P κατέγραψε απώλειες 0,04% στις 3.119 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,11% στις 8.549 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Walt Disney (+1,9%) και UnitedHealth (+1,4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Chevron (-1,8%) και Caterpillar (-1,3%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 1,2% στα 57,05 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.471 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1078 δολ. από 1,1052 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς κινήθηκε χαμηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 1,81%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v